Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 32596 tot 32600
Bron: De Telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Telegraaf: Definitief einde aan de lange prijsstijging van het edelmetaal

De goudprijs daalde vandaag weer behoorlijk, en bereikte zelfs een punt onder de $1400 per troy ounce.

De situatie rond Cyprus speelt daarbij mee, hoewel de verkoop van de goudvoorraad van Cyprus nooit op zichzelf voor zo'n grote prijsdaling kan zorgen.

[...]

Bron: rendement.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Alle maatregelen uit het sociaal akkoord

Vaknieuws Arbo Rendement Alle maatregelen uit het sociaal akkoord 15 april 2013 - Op donderdag 11 april sloten het kabinet en de sociale partners een sociaal akkoord. Hierin werd afgesproken dat een aantal belangrijke plannen uit het regeerakkoord, zoals de hervorming van het ontslagrecht en de verkorting van de WW-uitkering, op de lange baan worden geschoven. Daarnaast ziet het ernaar uit dat het quotum voor het in dienst nemen van arbeidsgehandicapten uiteindelijk toch niet doorgaat.

In het sociaal akkoord (pdf) maakten de vakbonden, werkgeversorganisaties en het kabinet afspraken over de maatregelen die eerder waren afgesproken in het regeerakkoord. Over deze maatregelen heeft u eerder kunnen lezen in het bericht ‘VVD-PvdA stemmen in met regeerakkoord’. Met het sociaal akkoord zijn de bezuinigingen van € 4,3 miljard voorlopig van tafel. Premier Rutte wil in het najaar bekijken of er toch nog extra maatregelen nodig zijn om het begrotingstekort terug te dringen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Er staat iets groots te gebeuren

Volgens sommige analisten is de mogelijke verkoop van het Cypriotisch goud de aanleiding geweest voor de sell-off van de goudprijs afgelopen vrijdag. Deze sell-off lijkt zich vandaag nog verder te zetten. Volgens

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goud en zilver crashen naar laagste punt in 2 jaar

Na de enorme daling afgelopen vrijdag, gaan de edelmetalen maandag wederom fors onderuit. De goudprijs staat bijna 5% in de min en noteerde maandag zelfs even onder de $1.400,- per troy ounce. Dit is het laagste niveau van de afgelopen 2 jaar. De koersval van zilver gaat in een nog hogere versnelling. Op moment van schrijven noteert het witte edelmetaal ruim 8% in het rood. De markt kiest, na de technische doorbraak vorige week, duidelijk de weg naar beneden. Een analist van de Saxo Bank zegt op

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goudprijs zakt 6% en zilver staat 10% lager

De goudprijs stond rond het middaguur 6% lager, de zilverprijs was zelfs met 10% gezakt. Tegelijkertijd is de vraag naar fysiek metaal groot. Ontkoppelt de papieren goudprijs zich van de fysiek markt?