Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 3261 tot 3265
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

ECB: Europeaan werd voorbije jaren wel degelijk armer

Europeanen zijn de voorbije jaren wel degelijk armer geworden. Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB deed onderzoek naar het huishoudelijke- en consumptiebudget van 84.000 gezinnen in 18 landen van de eurozone. In België werkten 2.284 gezinnen aan het onderzoek mee. De studie werd in december gepubliceerd en omvat de periode 2010 – 2014.

Europeaan werd armer Geconcludeerd mag worden dat de grote financiële crisis de Europeanen armer heeft gemaakt en dat de Europese regeringen er niet in slaagden de rijkdom beter over de bevolking te verdelen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Duitse inflatie stijgt naar hoogste niveau sinds 2013

Het leven in Duitsland is de afgelopen maand flink duurder geworden. De inflatie in de grootste economie van Europa steeg in december naar 1,7 procent.

Dat blijkt dinsdag uit een eerste raming van het Duitse statistiekbureau Destatis. De inflatie kwam op het hoogste niveau sinds juli 2013.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Brazilië blijft moedig volhouden

Met het herstel van Brazilië wil het maar niet lukken, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort. De werkloosheid is opgelopen naar 12 procent, de inkoopmanagers lijken helemaal nergens op, de import is met 20 procent gedaald, de groei in 2016 was een krimp van 3,5 procent...Maar de Brazilianen blijven blijmoedig volhouden dat het binnenkort beter gaat.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Aandeel Toshiba zakt 40% op 3 dagen

Voor de meeste bedrijven verliep de jaarovergang rustig, maar voor het Japanse Toshiba, een van de de grootste fabrikanten van elektrische en elektronische apparaten ter wereld, en de grootste halfgeleiderfabrikant van Japan, draaide de laatste week van december uit op een ware nachtmerrie.

Het bedrijf moest op 26 december toegeven dat CB&I Stone & Webster, een begin 2016 door Toshiba’s Amerikaanse dochterbedrijf Westinghouse Electric voor 229 miljoen dollar aangekocht bedrijf dat specialiseert in nucleaire energie, wettelijk aansprakelijk is gesteld voor de betaling van miljarden dollars en dat er voor Toshiba niets anders opzit dan die schuld te vereffen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Deze kenners laten zich uit over bitcoin voor 2017

Alsof we tijdens oud en nieuw nog niet genoeg vuurwerk gezien hebben, galmde het vuurwerk de dag erop nog even door. Bitcoin luidt 2017 spetterend in door de $1.000 voor de tweede maal sinds zijn zo jeugdige bestaan te doorbreken.

Niet enkel te doorbreken maar zich daar ook stabiel te positioneren. We gaan eindelijk zien wat overheden niet kunnen tegenhouden voor deze asset: een realistische marktwerking waarbij autoriteiten nauwelijks in staat zijn de controle hierop uit te oefenen wat zal leiden tot astronomische koersresultaten.

5 kenners laten weten wat ze van bitcoin verwachten voor 2017