Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 32601 tot 32605
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

'Crisis Cyprus toont dat banken kunnen worden opgeheven'

Dat zei Jens Weidmann, de directeur van de Duitse centrale bank, zondag op de Duitse radio, meldt Reuters.

Hij wilde niet uitsluiten dat Cyprus nog meer noodhulp nodig heeft, maar benadrukte dat vooral structurele hervormingen moeten worden doorgevoerd om de problemen met de bankensector in het land op te lossen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Vooruitblik: Hogere goudprijs verwacht na teleurstellende week

  India heeft voor 27 miljard aan goud op de plank liggen »

Afgelopen week was een tegenvallende week voor de goudprijs. Door slecht nieuws en aanhoudende problemen in de wereldwijde financiele markten is de goudprijs inmiddels weer ruim onder de 1600 dollar grens terechtgekomen, op een koers van 1580 dollar per troy ounce. Volgens de wekelijkse enquete van Kitco.com zou de aankomende week weleens weer voor stijgende goudprijzen kunnen gaan zorgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Tuur Demeester interviewt de legendarische Doug Casey

Tuur Demeester heeft enkele weken geleden Doug Casey mogen interviewen.

Het interview is hier beschikbaar.

Bron: express.be
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Dexia betaalt 1,7 miljoen euro voor laatste jaarsalaris Pierre Mariani

De restholding Dexia heeft aan zijn gewezen chief executive Pierre Mariani, die in augustus zijn functie bij de groep neerlegde, over het voorbije jaar een vergoeding van 1,7 miljoen euro uitgekeerd. Dat heeft de krant De Morgen berekend op basis van het jaarverslag van de holding. Mariani vormde bij Dexia lange tijd een tandem met voorzitter Jean-Luc Dehaene, maar zijn slaagden er niet in om een aantal scheefgegroeide situaties uit het verleden tijdig te corrigeren, zodat de holding na een aantal monsterverliezen diende ontmanteld te worden. Officieel heeft Dexia, onder meer door grote druk van premier Elio Di Rupo, aan Mariani geen verbrekingsvergoeding toegekend. De chief executive kreeg bij zijn vertrek echter wel een bedrag van 675.000 euro toegezegd om een aantal lopende dossiers verder af te ronden. Samen met een basisloon van 590.579 euro, een functiepremie van 116.666 euro en een reeks andere vergoedingen, werd aan Mariani het voorbije jaar in totaal 1,7 miljoen euro uitgekeerd. (MH)

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Frankrijk verlaagt groeiprognose naar 0,1 procent

De Franse regering heeft zijn economische groeiverwachtingen voor dit jaar naar beneden bijgesteld, in lijn met de schattingen van de Europese Commissie. 

Dat zei de Franse minister van Financiën Pierre Moscovici zondag via radiozender Europe 1.