Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 32606 tot 32610
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Cyprus biedt buitenlanders die 3 miljoen euro verloren Cypriotische nationaliteit aan

Cyprus biedt de Cypriotische nationaliteit aan aan buitenlandse investeerders die 3 miljoen euro of meer hebben verloren in het kader van het Europese reddingsplan voor het land. Dat heeft president Nicos Anastasiades laten verstaan bij de opening van een conferentie over Russische investeringen in Cyprus.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Worden pensioenfondsen de nieuwe banken?

Het is geen nieuws dat het MKB hard wordt getroffen word door de bankencrisis. Bedrijven die jarenlang eenvoudig kredieten verkregen van banken worden plotseling zonder verdere verklaring  afgesloten van kredieten. Voor menig bedrijf heeft dit tot gevolg gehad dat ze hun deuren moesten sluiten. Zoals bijvoorbeeld het bedrijf van

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Bankiers gaan vrijuit

De verklaringen van voorzitter Dijsselbloem van de Eurogroep, van Eurocommissarissen Rehn, Kroes, Barnier en De Gucht, van de Belgische minister van Financiën Geens, en van Asmussen, Duits bestuurder van de ECB, maken duidelijk, dat er voortaan een nieuwe regel zal worden toegepast als banken in financiële moeilijkheden komen. Spaarders boven 100.000 euro, en burgers die obligaties en aandelen bezitten van de bank, zullen mee betalen.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goud en zilver worden interessant

De edelmetalen kregen vrijdag rake klappen. Goud verloor ruim 5% en de zilverprijs kelderde zelfs met 6%. Is het nu interessant om te kopen?  Het sentiment werd gedrukt door het nieuws dat Cyprus als onderdeel van de pogingen om de bailout te bekostigen zou overwegen een groot deel van de goudvoorraad te verkopen. De hoeveelheden waar het om gaat zijn zeer beperkt dus daar ging het niet om. Goud -en zilverbeleggers waren bang dat dit een precedent zou kunnen scheppen voor andere landen. Wat zou er gebeuren als andere landen hun goud moesten verkopen bij een redding? Portugal heeft 382,5 ton goud en  Spanje heeft circa 281 ton goud in bezit. Die van Italie is 2400 ton, de vier na grootste ter wereld. De verkoop van Cyprus zou dus slechts een druppel in een oceaan zijn. Dit risico was niet ingeprijsd in de markt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Vraag groot, aanbod zeer klein op Belgische goudmarkt

Ik maakte al eerder melding van de krapte op de Amerikaanse goudmarkt, maar ook in België is de vraag op de fysieke markt groter dan het aanbod.