Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 32616 tot 32620
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Van crisis naar een ander Nederland

Het woordje crisis heeft een element van tijdelijkheid in zich. Het is even wat minder en wordt daarna al snel weer beter. Onze regering en vooral de Eurobonzen doen dan ook hun uiterste best om ons regelmatig te vertellen dat er weer licht aan de horizon zichtbaar wordt, dat de genomen maatregelen (belastingverhogingen en bezuinigingen) het gewenste effect hebben. Als er weer economische groei ontstaat dan…

Bron: nrc.nl
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Weekers overweegt gang naar rechter wegens lijst offshore-leaks

De staatssecretaris probeert sinds donderdag – toen de financiële gegevens van ruim 120.000 trustkantoren openbaar werden – om de lijst te checken op Nederlandse namen. Volgens het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) blijkt uit de bestanden dat grote namen in de politiek en zakenwereld gebruikmaken van zulke bedrijven in belastingparadijzen als de Britse Maagdeneilanden. Verschillende onderzoeksjournalisten en media, waaronder Trouw, hielpen de afgelopen vijftien maanden met het uitpluizen van de belastende bestanden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Grieks overleg met 'trojka' afgezegd

Overleg tussen de Griekse regering en geldschieters is zaterdag op het laatste moment afgezegd. 

Griekse media meldden dat de delegatie van het Griekse ministerie van Financiën op de valreep besloot eerst onderling te overleggen, omdat de Grieken zich niet goed voorbereid voelden.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Zalm (ABN-Amro) en Hommen (ING) stimuleren belastingontduiking

Het ziet er naar uit dat oud-minister van financiën Gerrit Zalm, momenteel CEO van de ABN-Amro en Jan Hommen, CEO van de ING-bank, het mogelijk maken voor welgestelde Nederlanders en rijke industriëlen om op mega schaal de belasting te ontduiken. Beide bedrijven worden genoemd in de uitgelekte gegevens, de zogenaamde “offshore-leaks”. Deze twee banken hebben hebben voor hun cliënten tientallen vennootschappen laten registreren op de Britse Maagdeneilanden en de Cookeilanden. Dagblad Trouw onderzoekt de database waar zij inzage in heeft en hieruit blijkt dat de ING-bank een aantal bedrijven heeft laten opzetten voor de Indonesische miljardair Eddy William Katuari, diens familie en zakenpartners. Volgens Trouw staan ook de namen van vermogende Nederlandse particuliere Nederlanders op de lijst.

Bron: hln.be
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Sarah is 'directeur' van de belastingontduikers

Wereldwijd zijn tientallen politici en miljonairs in opspraak nu is onthuld hoe zij geld op geheime rekeningen in belastingparadijzen hebben gestald. Soms gebruiken de rijken daarbij hulpjes, zoals de Britse Sarah Petre-Mears die vanuit haar huis op een Caribisch eilandje een zakenimperium zou 'runnen'. Dit schrijft het Nederlandse Algemeen Dagblad.

Ze is 39 jaar jong en staat aan het hoofd van één van de grootste zakenimperiums van de wereld. Ze zwaait de scepter over, houd u vast, maar liefst 2.277 bedrijven. Althans, op papier.