Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 32646 tot 32650
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Nederland wil bredere aanpak belastingfraude

Nederland sluit zich aan bij het initiatief van de vijf grootste EU-landen om belastingfraude en belastingontwijking intensiever aan te pakken. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Wat is er aan de hand met goud? (uitgebreide update)

Een extra editie van deze nieuwsbrief lijkt me wel op zijn plaats na de "crash" van goud en zilver gisteren.

Op momenten zoals deze, is het goed om even een stap terug te zetten en na te gaan of de fundamtentals nog steeds aanwezig zijn.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Zilver breekt met brute kracht door steun

Nadat de prijs van zilver in 2011 de recordhoogtes van 50 dollar per troy ounce testte, bevindt de zilverprijs zich de afgelopen twee jaar in een zijwaarts patroon. Afgelopen week testte de prijs het onderste niveau van dat patroon dat ongeveer op de 26 dollar per ounce zit. Het slechte banencijfer afgelopen vrijdag in de Verenigde Staten en de nieuwe stimuleringsronde van de Bank of Japan (BOJ) zorgden voor een opleving in de prijs. Dit voorkwam toen een breakdown van de weerstand op de 26 dollar per ounce. Dit niveau heeft de afgelopen 2 jaar altijd standgehouden. Tot vrijdag 12 april, toen de zilverprijs met brute kracht door dit steunniveau brak. De zilverprijs daalde met maar liefst 6,5%.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Marc Faber blijft kalm onder daling van goud

Vrijdag 12 april ging de prijs van goud en zilver zwaar onderuit. De prijs van een troy ounce goud daalde met maar liefst 5,3%, tot $1.477. Ook zilver werd op grote schaal verkocht, waardoor de prijs 6,5% daalde. Een aantal belangrijke technische steunniveaus zijn door de prijsdaling gebroken, waardoor de kans bestaat de prijs van edelmetalen verder terug zullen vallen. Year to date noteert de goudprijs nu 12% in de min. Marc Faber denk er het zijne van. Hij vergelijkt bij Bloomberg de stijging van de aandelen met de stijging van de goud in de afgelopen 10 jaar. Faber is zelfs blij met de enorme terugval van goud. Volgens Faber kan de goudprijs zomaar dalen naar $1.300,- per troy ounce, maar voor de langere termijn verwacht hij een verdere stijging. Geduld is een schone zaak, aldus Dr. Doom.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Bouwimpuls van 300 miljoen wordt 'geparkeerd'

Minister Melanie Schultz van Infrastructuur heeft dat zaterdag aan de Tweede Kamer laten weten.

De bouwimpuls was gekoppeld aan de extra bezuinigingen van 4,3 miljard die het kabinet voor 2014 had afgesproken. Die bezuinigingen gaan vooralsnog niet door, is in het sociaal akkoord afgesproken.