Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 3266 tot 3270
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Eerste Chinese goederentrein op weg naar Londen

Op 1 januari is de eerste Chinese goederentrein richting Londen vertrokken, een belangrijke mijlpaal in het ‘Silk Road’ project van de Chinese premier Xi Jinping. De trein legt in achttien dagen een afstand van meer dan 12.000 kilometer af en zal onderweg door tien verschillende Europese landen en vijftien grote steden komen, zo schrijft de China Railway Corporation in haar persbericht.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Olieprijs stijgt naar hoogste niveau sinds medio 2015

De olieprijs is 2017 dinsdag met een stevige stijging begonnen. Handelaren reageerden op berichten dat Koeweit zijn olieproductie heeft beperkt, waarmee het land voldoet aan de afspraken die eind vorig jaar binnen oliekartel OPEC werden gemaakt.

De prijs van een vat Brentolie, maatgevend voor olie uit het Midden-Oosten en Europa, steeg in de ochtendhandel ruim 2 procent naar een tussentijds hoogtepunt van 58,37 dollar.

Dat is het hoogste niveau sinds medio 2015. De termijnmarkt voor olie was dinsdag voor het eerst sinds de jaarwisseling weer geopend.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Wikileaks over papiergoud en volatiliteit goudprijs (1974)

De beste manier om het bezit van goud te ontmoedigen is door de volatiliteit van de goudprijs te verhogen. Dat moeten de beleidsmakers in de Verenigde Staten gedacht hebben toen het privé bezit van goud in 1974 weer werd toegestaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Bitcoin wint aan populariteit

De digitale eenheidsmunt, de bitcoin, lijkt opnieuw in de schijnwerpers te staan. Met de evolutie van de koers van de afgelopen weken trekt de digitale eenheidsmunt de aandacht van menig beleggers en investeerders. Deze week is de bitcoin een waarde van 1000 dollar per ‘munt’ aan het naderen.

De bitcoin is in drie jaar niet zoveel waard geweest als nu. Een bijzonder opmerkelijke evolutie van de koers vermits deze digitale eenheidsmunt een half jaar geleden nog maar 500 dollar waard was en twee jaar geleden slechts 200 dollar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 3 januari 2017

Gazprom levert recordvolume aardgas via Nord Stream

Gazprom heeft op 1 januari een recordhoeveelheid aardgas getransporteerd via de Nord Stream. Op de eerste dag van het nieuwe jaar stroomde er 160,75 miljoen kubieke meter gas door de 1.224 kilometer lange dubbel uitgevoerde pijpleiding door de Oostzee. Op jaarbasis gezien is dat zelfs een paar procent meer dan de geplande capaciteit van 55 miljard kubieke meter aardgas.