Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 32651 tot 32655
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

'Directeur steekt Nederlands hulpgeld in eigen zak'

© http://www.makulafoundation.com.Een projectdirecteur van een school voor kansarme kinderen in Uganda wordt ervan beschuldigd dat hij vele duizenden euro's aan Nederlands hulpgeld in zijn eigen zak heeft gestopt. Het gaat om geld van de Nederlands-Ugandese Makula-stichting dat door basisscholieren, vrijwilligers en bedrijven is gedoneerd. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

De echte oorzaak van armoede is niet wat u denkt

'Wie wil meepraten over economische ontwikkeling moet eerst een paar zaken over armoede weten', aldus Lant Pritchett, econoom bij de Wereldbank en professor aan Harvard.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Zakenman Pierre Bocquet lijkt Belgische spil in 'offshore leaks'

Ongeveer 400 Belgische namen staan er op de lijst van offshore-bedrijven en particulieren die gebruik maken van belastingparadijzen als de Maagdeneilanden of de Cookeilanden die gisteren aan het licht kwam. Geen grote namen, al zijn er opvallend genoeg heel wat te verbinden met ex-Tractebel-crisismanager en zakenman Pierre François Bocquet. Dat schrijft de krant De Standaard.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Goudprijs onderuit terwijl de vraag niet aan te slepen is

Volgens beleggingsspecialist Maarten Verheyen is er de afgelopen week 3 tot 4 keer meer goud verkocht dan de weken ervoor. Hij constateert dat de interesse voor goud er opééns weer is. Hij zegt: “Dan spreken we alléén nog maar over Nederland en België. Dan kan je je voorstellen hoe druk de goudhandelaren in Griekenland en Spanje het vandaag hebben”? Hij verbaast zich erover dat, gezien de vraag naar goud, de prijzen van goud en zilver vallen als een baksteen. “Spaarders zetten hun bankrekening om in goud, maar op de financiële markten gaat de prijs keihard onderuit”! Omdat het goud niet aan te slepen is zou de prijs ervan moeten stijgen, maar het tegenovergestelde gebeurt. Dat kan volgens Verheyen alléén maar omdat iemand die markt naar zijn hand zet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

'Massaontslag dreigt bij NS'

Vakbonden vrezen voor de banen van werknemers bij de Nederlandse Spoorwegen. Volgens een intern document van de NS zouden bezuinigingen ruim duizend mensen hun baan kunnen kosten.