Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 32686 tot 32690
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

'Het tijdperk van delokalisatie naar lagelonenlanden heeft zijn beste tijd gehad'

Tussen 2001 en 2010 sloten ruim 42.000 Amerikaanse fabrieken hun deuren. De Amerikaanse middenklasse zag ruim een derde van de traditioneel goedbetaalde productiejobs naar lagelonenlanden verhuizen.

Maar daar lijkt nu een einde aan te zijn gekomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Barron’s: ‘Dit ruikt naar capitulatie bij de goudmijnaandelen’

Goud, maar vooral goudmijnaandelen, krijgen het weer extreem hard te verduren vandaag, waarbij de verliezen oplopen tot meer dan 6 procent bij de gevestigde goudmijnen.

Wat hierbij vooral opviel is dat er geen enkele aanleiding meer was voor de nieuwe verkoopgolf. Volgens Barron’s ruikt de prijsactie dan ook verdacht veel naar capitulatie!

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Platinakartel in tegenspraak met marktfundamenten voor PGMs

De dalende prijzen van platina en palladium zijn voor Zuid Afrika en Rusland reden om de haalbaarheid van een platinakartel te gaan onderzoeken. Het kartel moet ondersteuning geven aan de prijzen van PGMs (platinum group metals).

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Bank wil slecht geïnformeerde spaarders massaal vergoeden

DNB, de grootste bank van Noorwegen, zegt bereid te zijn om honderden tot duizenden spaarders te vergoeden, nadat een rechtbank heeft geoordeeld dat de instelling zijn klanten slecht heeft geïnformeerd over de risico's van sommige producten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Geheime kopers drijven beurskoersen op

Tobias Levkovich, de bekende strategist van Citigroup, publiceerde onlangs een nieuw rapport onder de titel “The Invisible Buyers”. Zijn thesis is op zijn zachtst gezegd opzienbarend. De beurskoersen worden maw door ‘onzichtbare’ investeerders naar hogere regionen getild.