Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 32686 tot 32690
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Amerikanen adviseerden Vietnam het goud naar de Fed te brengen

Een Wikileaks document uit 1975 legt bloot dat Amerika de Vietnamese regering ervan probeerde te overtuigen het goud naar de New York Fed en niet naar de Bank of International Settlements te brengen. Amerika had er belang bij om greep te houden op de internationale goudmarkt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

"De SDR kan goud niet vervangen als reserve"

Een Wikileaks cable uit 1973 laat zien dat de Franse president Pompidou sceptische is over de Special Drawing Rights van het IMF als alternatief voor goud. Hij voegt zich met deze uitspraak bij zijn voorganger Charles de Gaulle, die al in 1965 zei dat alleen goud een stabiele basis kan zijn voor het monetaire systeem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Cypriostische bailout 35% hoger!

Kan de situatie in Cyprus nog rechtgezet worden? Vandaag buigt de Eurogroup zich over de bailout, maar het gat dat moet worden dichtgereden is in ieder geval al groter dan eerst was aangenomen. De situatie evolueert snel van kwaad naar erger, een evolutie die niet te stoppen lijkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

'IMF somberder over economische groei VS'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn verwachtingen voor de groei van de Amerikaanse economie in 2013 verlaagd. De automatische bezuinigingen die dit jaar zijn ingegaan raken de economie harder dan gedacht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Kleine beleggers moeten nog terug in de markt komen, Bitcoin-schip dreigt vast te lopen

Woensdag ging de koers van de virtuele munt Bitcoin plots slagzij maken. De grootste beurs waar Bitcoin kan worden verhandeld zag zich gisteren gedwongen om de handel stop te zetten. Wat is er met Bitcoin aan de hand, heeft deze munt al dan niet een ‘real value’?