Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 32696 tot 32700
Bron: netlog.com
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Het gaat niet goed met Cyprus

Nadat de minister van Financien, samen met de directeur van he IMF en nog een paar schuldeiser, de grootste bron van inkomen, de bankensector, van Cyprus om zeep geholpen hebben, heeft het land nu alleen nog maar meer problemen.

Minister Dijsselblom, als voorzitter van de groep ministers van financien van allle landen van de Europese Unie, samen met de beroemde directeur van het IMF, mevrouw Christine Lagarde en de regering van Cyprus hadden een plan bedacht om Cyprus uit de problemen te helpen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Cyprus overwoog uit eurozone te stappen

Cyprus heeft vorige maand overwogen om uit de eurozone te stappen. Dat zegt de minister van Buitenlandse Zaken van Cyprus, Ioannis Kaoulides, in een interview met het Nederlandse Het Financieele Dagblad

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Kyle Bass staat perplex over lage goudprijs

Het bashen van het goud heeft een climax bereikt toen Goldman Sachs gisteren het advies gaf om short te gaan op het goud. Als contra-indicatie kan dit tellen! We weten namelijk allemaal dat het altijd het donkerst is vlak voor het moment dat de zon zal opkomen.

Zo is het nu ook met het goud. Bijna niemand gelooft nog in het goud, het edelmetaal wordt jan en alleman uitgespuwd. In alle stilte wordt zo echter de basis gelegd voor een come-back van de goudprijs, iets waar de doorsnee waarnemer momenteel al lang geen rekening meer mee houdt.

Bron: tijd.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Speculatie over centralebankgoud weegt op koers

Nee, wij hebben geen plannen om ons goud te verkopen. Met die boodschap probeerde de Cypriotische centrale bank vandaag de geruchten de kop in te drukken als zou ze op die manier 400 miljoen euro aanleveren om de oplopende schuldenlast te helpen derven.

Nochtans staat een dergelijke operatie wel ingeschreven in het voorstel waarmee het eiland zijn economie moet opkalefateren in ruil voor een noodlening van 10 miljard euro. Als de verkoop zou doorgaan, verliest Cyprus bijna 10,4 ton van zijn totale goudvoorraad van 13,9 ton. In februari waardeerde de centrale bank haar goud nog op 563,4 miljoen euro.

Bron: ad.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Europese olievraag op laagste punt sinds jaren '80

De vraag naar olie in Europa zal dit jaar dalen tot het laagste niveau sinds de jaren '80 van de vorige eeuw. Dat stelde het Internationaal Energie Agentschap (IEA) donderdag. De organisatie verlaagde voor de derde maand op rij de prognose voor de groei van de mondiale vraag naar olie.