Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 32701 tot 32705
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Eén van de grootste opportuniteiten die ik al gezien heb

De huidige koersen die goud- en zilvermijnen laten zien, zijn één van de grootste opportuniteiten die ik als belegger al gezien heb.

En ik draai ondertussen toch al een jaar of twintig mee.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Meeste banken nu negatief voor goud. Tijd om te kopen?

SocGen is verkoper van goud en vreest dat de prijs tot ver beneden het eerdere koersdoel van $1375 kan crashen. Eerder lieten ook al Rabobank en, als ik me niet vergis, Credit Suisse zich laagdunkend uit over goud.

Mooi zo, zou ik zeggen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Bitcoin flashcrash: Koers zakt in elkaar

Twee dagen geleden schreven we over de parabolische vorm die de koersontwikkeling van Bitcoin inmiddels had aangenomen. Het bleek inderdaad een klassieke indicator van een bubbel. Nadat er op $265,- weer een nieuw record werd neergezet, klapte de koers in elkaar. Een flinke Bitcoin flashcrash was het gevolg. In tijd van een paar uur verloor de Bitcoin ruim 65% van zijn waarde. Dat zal de hype wel even tot bedaren brengen. Een stabiele valuta is het op deze manier natuurlijk niet. Inmiddels is de Bitcoinkoers donderdagochtend alweer opgelopen naar $170,-. Anderhalve maand geleden was een Bitcoin nog rond de $35 waard. Het blijft een fascinerend verschijnsel deze cryptocurrency.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

“Geef de euro aan probleemlanden”

"Het is hoog tijd om orde te scheppen in de chaos. Er daarom moet er naast de euro een parallelle munt komen voor de kredietwaardige landen." Dat vindt Frits Bolkestein, oud-Europees Commissaris voor de Interne Markt.

pleitte gisteren voor een nieuwe munt in het Nederlandse televisieprogramma 'Pauw en Witteman'.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Mark Hulbert: ‘Dit heb ik nooit eerder gezien bij goud’

We serveerden onze lezers in de voorbije dagen al 6 nieuwe goudgrafieken die wijzen op extreme uitersten op vlak van sentiment in de goudmarkt. De laatste grafiek had het meer bepaald over de HGNSI, de Hulbert Gold Newsletter Sentiment index.

We zaten in de voorbije dagen niet stil en gingen opzoek naar meer conformatie inzake dit gegeven van historisch pessimisme onder de auteurs van financiële adviesbrieven. Het blijkt dat de laatste meting van HGNSI uitkwam op 31% short positie.