Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 32701 tot 32705
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Platinakartel in tegenspraak met marktfundamenten voor PGMs

De dalende prijzen van platina en palladium zijn voor Zuid Afrika en Rusland reden om de haalbaarheid van een platinakartel te gaan onderzoeken. Het kartel moet ondersteuning geven aan de prijzen van PGMs (platinum group metals).

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Bank wil slecht geïnformeerde spaarders massaal vergoeden

DNB, de grootste bank van Noorwegen, zegt bereid te zijn om honderden tot duizenden spaarders te vergoeden, nadat een rechtbank heeft geoordeeld dat de instelling zijn klanten slecht heeft geïnformeerd over de risico's van sommige producten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Geheime kopers drijven beurskoersen op

Tobias Levkovich, de bekende strategist van Citigroup, publiceerde onlangs een nieuw rapport onder de titel “The Invisible Buyers”. Zijn thesis is op zijn zachtst gezegd opzienbarend. De beurskoersen worden maw door ‘onzichtbare’ investeerders naar hogere regionen getild.

Bron: computerworld.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

7 historische storingen bij banken

Zoals we vandaag met ING hebben gemerkt, kan het flink misgaan met de combinatie bankieren en IT. Deze 7 storingen zorgden eerder voor paniek.

Hoe flink kan het misgaan als een bank zijn IT niet op orde heeft of hackers roet in het eten gooien? In deze zeven voorbeelden was er net als vandaag even paniek in de tent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Herstel luchtvaartsector zet zich door

De vraag naar vliegreizen lag in februari 3,7 procent hoger dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de vervoersstatistieken die de wereldwijde sectororganisatie IATA heeft gepubliceerd. De stijging is te danken aan een verbeterd sentiment bij ondernemers en bedrijven, vooral in opkomende markten.