Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 32726 tot 32730
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Spanje opnieuw op de knieën voor Europa

De situatie in Spanje wordt stilaan hopeloos. We zijn niet meer zo verwijderd van het moment dat de werkloosheid in het land 30 % zal dragen. Een situatie waarin 1 op 3 Spanjaarden geen baan heeft is vanzelfsprekend een heuse nachtmerrie. Vooral omdat het met de jeugdwerkloosheid nog veel erger is gesteld.

Bron: express.be
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Vlaamse werkloosheid in één jaar met 8 procent gestegen

Vlaanderen telde eind maart 211.701 werkzoekenden. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het Vlaamse werkloosheidsniveau ligt nu op 7,18 procent. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van werk Philippe Muyters. Vooral bij de mannen, waar een toename met 11 procent werd opgetekend, blijft de werkloosheidsgraad stijgen. Bij de vrouwelijke beroepsbevolking nam de werkloosheid met 3,9 procent toe tegenover de maand maart vorig jaar. Het verschil moet vooral worden gezocht in het feit dat een groot gedeelte van het banenverlies is gesitueerd in de industrie, die vooral een mannelijke tewerkstelling kent. Vrouwen zijn vaker actief in de tertiaire en quartaire sectoren, die minder conjunctuurgevoelig zijn. Mannen vertegenwoordigen nu 54,6 procent van de werkzoekenden. Ook bij de jongeren werd echter een stijging met 13,5 procent opgetekend. Vlaanderen telt nu 44.666 werkzoekenden uit de leeftijdsgroep tot vijfentwintig jaar. (MH)

Bron: standaard.be
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Crisis in Cyprus betekent doorbraak van Bitcoin

BRUSSEL - Wie vertrouwt die banken nog? Het internet geeft zelf zijn eigen munt uit: de Bitcoin. Tot voor kort vooral populair in de digitale onderwereld van het ‘darknet', nu aan een heuse opmars bezig als vluchtmunt en belegging.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Over bankruns, fractioneel bankieren & geld

De ontwikkelingen in Cyprus bewijzen maar weer dat bankruns nog steeds niet tot het verleden behoren in de Westerse wereld.

Bankruns zijn zo oud als het banksysteem zelf en zijn misschien wel een noodzakelijk gevolg van fractioneel bankieren. Tijdens de goudstandaard was deze bankmethode net als nu niet verboden, waardoor ook toen bankruns problematisch waren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Depositogarantie is sleutel voor een goed functionerend financieel systeem

We trappen waarschijnlijk een open deur in door te stellen dat Europa eigenlijk woordbreuk heeft gepleegd. In het oorspronkelijk voorstel voor de Cypriotische bankenbelasting werden ook kleinere deposito’s van 0 tot 100.000 Euro belast, ondanks de garantie die voor bedragen tot 100.000 Euro was gegeven.