Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 32726 tot 32730
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Wat denken de wijzen der aarde over goud?

De goudcrash van afgelopen vrijdag en deze maandag hebben vele goudkevers aan het twijfelen gebracht. In tijden van onzekerheid is het altijd handig om eens te polsen bij de grote, bekende economen en te zien hoe zij denken over goud. 

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Lage goudprijs lokt meer kopers in India en China

De daling van de goudprijs heeft weinig indruk gemaakt. De prijsdaling was weliswaar fors en het GLD fonds moest veel goud verkopen, maar ondertussen neemt de vraag naar fysiek metaal alleen maar toe. In India en China is het bijzonder druk bij de goudwinkels. Mensen kopen massaal beleggingsgoud en gouden sieraden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Het GLD goud-ETF verkocht dit jaar al 200 ton goud!

Een belangrijke aanbieder van fysiek edelmetaal is het GLD, het grootste goud-ETF ter wereld. Beleggers zijn bang geworden of zakten door hun stoploss heen. Door de verkoopgolf van aandelen moet het fonds een stukje van haar goudvoorraad uit de kluis halen. Sinds begin dit jaar is er al meer dan 200 ton uit de kluis gehaald.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

De reden waarom wij armer worden en de rijken rijker

De recente goudcrash was een regelrechte aanslag op de welvaart van de niet-rijken. Goud heeft het statuut om zijn welvaart te behouden. Maar het huidige financiële systeem is ontworpen om de macht en rijkdom te centraliseren. Als de rest zich indekt met goud, moet er iets gebeuren om die welvaart van goud terug naar het centrum te brengen. Vandaar dat de goudcrash kan aanzien worden als een transfer van welvaart van niet-rijk naar rijk aldus

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Vallen Reinhart en Rogoff van hun voetstuk?

In 2010 kwamen de bekende financiële onderzoekers Reinhart en Rogoff naar buiten met het grootste onderzoek ooit naar de impact van schulden op de economische groei. Daaruit bleek dat een overheidsschuld van meer dan 90 % de economische groei met 1 % vertraagde. Maar daar blijken nu fouten in te zitten. Is heel de financiële crisis verkeerd aangepakt door enkele fouten van Reinhart en Rogoff?