Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 32746 tot 32750
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

De prijsval bij het goud: bekijk de zaken eens langs de positieve zijde

De prijsval bij het goud heeft maandag de gemoederen op de markt hoog doen oplopen. De ‘believers’ in het goud schrokken zich een hoedje, de ‘non-believers’ waren er als de kippen bij om te wijzen op het feit dat ze het gelijk volledig aan hun kant hadden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Provincies vrezen verlies duizenden banen

Provincies vrezen dat duizenden mensen hun baan zullen verliezen, als de kabinetsplannen om de uitgaven van provincies aan banden te leggen doorgaan.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

De euro is dood, leve europa

Volgens senator Kees de Lange is de euro dood, maar heeft de politiek dat nog niet in de gaten. 'Hoog tijd om na te denken over een Europa ná de euro'.

Het debat over de financieel-economische problematiek in Europa zit al jaren muurvast, met eenmaal ingenomen standpunten die door de aanhangers elk vanuit hun eigen loopgraven verdedigd worden met een vasthoudendheid een betere zaak waardig. Dat dit leidt tot een vruchtbare gedachtewisseling waarop ideeën die buiten de gangbare patronen vallen ook serieus onderwerp van discussie zijn, ik heb het helaas nog niet mogen aanschouwen. Voor een natuurwetenschapper is het erg moeilijk daar ook begrip voor op te brengen. Het is juist een belangrijk ervaringsfeit dat uit de confrontatie van ideeën werkelijke oplossingen geboren worden. Het is zorgelijk dat de vrees voor prestigeverlies een werkelijke discussie, ook in de Eerste Kamer waar men beter zou moeten weten, al jaren blokkeert. Echter, naar mijn overtuiging is de financiële problematiek in de eurozone nu zodanig groot, dat waarschijnlijk alleen de wal het schip nog kan keren. Met rampzalige gevolgen voor de gemiddelde burger in Europa, en met nog verder prestigeverlies voor de politiek in Europa. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Een succesvolle belegging in grondstoffen maak je met dit aandeel

Samen met de goudprijs gingen andere grondstoffen ook mee de dieperik in de laatste dagen. Logisch gevolg is dat de aandelen in de grondstoffensector ook klappen krijgen. Zo ook BHP Billiton (BHP). Dit zou wel eens een goed instapmoment kunnen zijn volgens

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 april 2013

Opleving markt verpakte leningen

Dit was een stijging van 6,6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, maar nog wel bijna de helft minder dan in 2010. Dit maakte De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag bekend.

Het vertrouwen van beleggers in deze zogeheten securitisaties is weer iets gestegen, stelt een woordvoerder. In de eerste jaren van deze eeuw was het 'securitiseren', het verkopen en verpakken van leningen, een veelgebruikte methode voor banken om geld op te halen. In 2005 piekte de markt op ongeveer 50 miljard euro.