Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 3276 tot 3280
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 19 januari 2017

Gevolgen van (illegale) goudwinning

Dit zijn de gevolgen van (illegale) goudwinning voor het milieu

Er wordt jaarlijks vele duizenden kilo’s goud gewonnen en voor vele arme landen is het vinden van dit gele edelmetaal zelfs van levensbelang. Maar wat zijn de gevolgen van deze, vaak illegale, goudwinning voor het milieu en zal op den duur zelfs ons klimaat worden aangetast door deze goudwinning? Of sterker nog, is dit zelfs al gebeurt en zijn sommige kenmerken van de wereldwijde klimaatverandering rechtstreeks terug te leiden naar de goudindustrie?

Goud is volgens wetenschappers miljarden jaren geleden ontstaan uit exploderende sterren in de ruimte.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 januari 2017

Chinese provincie heeft jarenlang economische statistieken vervalst

Een hoge verantwoordelijke van de Chinese provincie Liaoning, in het noordoosten, heeft jarenlang de cijfers van de economische groei vervalst. Dat nieuws doet weer twijfels rijzen over de betrouwbaarheid van de Chinese economische cijfers. Dat heeft provinciegouverneuer Chen Qiufa vandaag erkend, meldt het officiële persbureau Xinhua.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 19 januari 2017

Wagenknecht: Vervang NAVO door veiligheidsunie met Rusland

De NAVO moet ontmanteld worden en plaats maken voor een collectieve veiligheidsunie waar ook Rusland deel van uitmaakt. Dat zegt de Duitse oppositieleider Sahra Wagenknecht in reactie op het dreigement van Donald Trump om de Amerikaanse steun aan de NAVO in te trekken. Volgens Wagenknecht onthullen de uitspraken van de aanstaande president van de Verenigde Staten de fouten en mislukkingen van het beleid van de Duitse regering.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 19 januari 2017

Infographic: War on Cash

Dankzij mobiele telefoons, internetbankieren en tal van andere innovaties wordt het steeds makkelijker om elektronisch te betalen. Erg handig, maar niet geheel zonder gevaren. We worden nog afhankelijker van banken en elektronische systemen, wat niet geheel zonder gevaren is in een tijd van cyberaanvallen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Verkoop van heel wat nieuwe goudmijnconcessies op komst!

Opmerkelijk bericht: voor het eerst sinds 2009 zal de Egyptische staat goudmijnconcessies toekennen aan buitenlandse bedrijven.

Egypte zit aan de grond. Het kampt met een schijnend dollartekort en een torenhoge inflatie. Toeristen en investeerders blijven weg door de explosieve situatie in het Midden-Oosten. Tot overmaat van romp schorste Saoedi-Arabië in november 2016 alle olieleveringen aan Egypte op.

Met andere woorden: Caïro moet creatief zijn.