Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 32761 tot 32765
Bron: computeridee.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Bitcoin bubble?

De waarde van de virtuele bitcoin-munten schiet weer omhoog en isĀ  inmiddels de $200 ruim voorbij. Het wist zelfs even een waarde van 239 dollar te behalen. Justin Fox van The Harvard Business Review Group denkt dat we met het geldsysteem van een bitcoin met een bubble te maken hebben. En dit bubble bestaat al zo lang als de munt zelf.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Goldman Sachs negatiever over goudprijs

De daling van de goudprijs gaat de komende jaren versnellen vanwege de aantrekkende Amerikaanse economie. Dit schrijven analisten van Goldman Sachs.

Aan het einde van dit jaar verwacht Goldman Sachs een koersdoel van 1.450 dollar en zelfs 1.270 dollar eind 2014. Op de lange termijn mikken de analisten van de zakenbank zelfs op 1.200 dollar.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Japanners leveren hun goud in door hoge goudprijs

De goudprijs in Japanse yen is dit jaar al met 8,3% gestegen, terwijl die in de meeste andere belangrijke valuta juist een paar procent omlaag gegaan is. De stijging van de goudprijs weerspiegelt het waardeverlies van de yen. Toch spoort het Japanners juist aan om oud goud te verkopen. Er staan wachtrijen in de goudwinkeltjes.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Er bestaat een belastingsparadijs... op 42 kilometer van Antwerpen

Hoewel Europese miljardairs vaak eilanden in de Stille Oceaan gebruiken om hun vermogen buiten het bereik van de fiscus te houden, hebben anderen voor een minder verwacht financieel schuiloord gekozen. Onder meer talrijke muzikanten en technologiebedrijven hebben voor hun fiscale vlucht immers in Nederland, dat winsten van buitenlanders niet belast, een oplossing gevonden. In Nederland is niet echter iedereen gelukkig met die praktijken, temeer daar de gewone Nederlander aan een hoge inkomstenbelasting is onderworpen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Wikileaks zet vertrouwelijke documenten over goud online

Wikileaks heeft deze week een hele reeks vertrouwelijke documenten vrijgegeven. Tussen de 1,7 miljoen cables zitten ook een paar pareltjes die inzicht geven in de goudmarkt tussen 1973 en 1976. Marketupdate gaat hier de komende tijd uitgebreid verslag van doen.