Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 32766 tot 32770
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Soros: Val Japanse Yen kan een lawine worden

De Japanse staatsschuld is momenteel meer dan 1 biljard yen. Een biljard is 1000 biljoen of 1.000.000 miljard. Deze getallen beginnen zo langzamerhand lachwekkend te worden, echter hebben we wel te maken met de harde realiteit. Op de schouders van elke Japanse inwoner hangt nu een last van 7,8 miljoen yen (61.000 euro).

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Italië haalt 11 miljard op tegen lagere rente

De Italiaanse overheid heeft woensdag in totaal 11 miljard euro opgehaald met de veiling van staatsleningen. De rentes op de obligaties kwamen lager uit dan bij eerdere vergelijkbare veilingen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Franse president: belastingparadijzen uitroeien

De Franse president François Hollande wil alle belastingparadijzen uitroeien in Europa en de wereld. Dat verklaarde hij tegenover de pers. Volgens Hollande werkt hij aan maatregelen komen die de transparantie van de Franse banken en de strijd tegen de grote economische en financiële criminaliteit versterken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Obama komt met nieuw begrotingsvoorstel

De Amerikaanse president Barack Obama heeft het Congres een begrotingsvoorstel gedaan dat een einde moet maken aan de politieke impasse die is ontstaan over bezuinigingen om het overheidstekort terug te brengen.

Het plan voorziet in gerichte bezuinigingen op onder andere sociale zekerheid en daarnaast in belastingverhogingen die vooral vermogende Amerikanen treffen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

“Slovenië en Spanje moeten dringend onevenwichten wegwerken”

De Europese Unie waarschuwde vandaag voor “excessive” risks die de economische gezondheid van Slovenië en Spanje bedreigen. Beide landen krijgen het dringend advies van E.U. om de onevenwichten weg te werken en dan nog liefst zo snel mogelijk.

Dat is namelijk nodig om te voorkomen dat de Eurocrisis zich opnieuw als een strovuurtje verspreidt. Afgaande op de reacties op de markten wordt dat gevaar momenteel nochtans eerder klein ingeschat, van panieksituaties is op dit moment nergens sprake. Met dank aan de Japanse investeerders.