Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 32776 tot 32780
Bron: kennislink.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Winst is voor de bank, verlies voor de burger

Interview met politiek filosoof Rutger Claassen Deel deze publicatie meer informatie website Wie heeft er schuld aan de financiële crisis? Moet er iemand boete doen? Het zijn voor politiek filosoof Rutger Claassen uitdagende, maar moeilijke vragen. “Er zijn duidelijk schuldigen in de financiële wereld zelf. Maar er ligt ook een schuld bij het bredere publiek. De financiële markt is ook gewoon een markt met vragers en aanbieders. De aanbieders kunnen hun producten niet kwijt als er geen vragers zijn die trek hebben in die spullen.”

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

India: Juweliers kopen 15% meer goud

In India wordt veel gebruik gemaakt van goud. Zo worden heel veel sieraden gedragen, maar ook andere artikelen waar goud in verwerkt zit, vinden gretig aftrek. Goud is in India echt een statussymbool, waardoor veel inwoners het willen hebben. Het is onderdeel van de cultuur en zal dat waarschijnlijk altijd blijven. Sinds de crash van goud hebben investeerder zich wellicht uit de voeten gemaakt, maar mede door het aankomende huwelijksseizoen in India slaan juweliers aldaar nu hun slag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Hulp aan banken kostte België 2,12 miljard in 2012

De Belgische staatssteun aan de financiële sector heeft vorig jaar gezorgd voor 1,55 miljard euro aan ontvangsten en 3,67 miljard aan uitgaven. Het resultaat is een negatief saldo van 2,12 miljard. Zo blijkt uit vandaag gepubliceerde gegevens van Eurostat. Het Europees statistisch agentschap geeft ook een overzicht van de kosten en baten van de hulp aan de banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Nederland op de rand van de afgrond

Nederland staat op de rand van de afgrond zegt Mike "Mish" Shedlock. Zelf zware besparingen kunnen Nederland niet meer redden. De crash van de vastgoedmarkt zorgt voor stijgende werkloosheid en dalende consumptie. De Nederlandse economie staat voor een grotere achteruitgang dan de Franse economie. De kern van Europa brokkelt steeds sneller af.

Bron: beursduivel.be
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Morgan Stanley: laat grondstoffen niet links liggen

AMSTERDAM (Belegger.nl) – De prijzen van grondstoffen hebben de laatste tijd flink onder druk gestaan. Dat komt niet alleen door verzwakkende fundamentals, maar ook door risicoaversie bij beleggers. Morgan Stanley raadt aan om grondstoffen niet direct links te laten liggen, want grondstoffen kunnen het in de tweede helft van dit jaar erg goed gaan doen.