EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 32776 tot 32780 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 6 juni 2013

'Prijzen landbouwproducten gaan stijgen'

De prijzen van landbouwproducten zullen de komende 10 jaar stijgen door de hogere energieprijzen, een groeiende vraag en een afzwakkende productiegroei.

Dat voorspellen de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de voedsel- en landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties in een gezamenlijk rapport dat donderdag uitkwam.

Volgens de onderzoekers zal daarmee de tijd van relatief goedkoop voedsel, dankzij stijgende opbrengsten en goedkope olie, ten einde komen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 6 juni 2013

IMF: Mea Culpa, Griekenland!

Auw! Het International Monetair Fonds gaat diep door de knieën voor Griekenland. Een vertrouwelijk document van het instituut waarin het terugkijkt op zijn eigen crisismanagment is keihard. Al vanaf de start in 2010, bij het toekennen van het eerste reddingspakket ter waarde van €110 miljard, liep alles fout. Zo was de Europese Commissie volgens het IMF incompetent en ineffectief. De structuur van de Troika, waar naast het IMF ook de ECB en de EC meetafelen, wordt “ongewoon en niet ideeal” genoemd, terwijl de operatie vooral als doel had de eurozone extra tijd te geven. Zie daar de reden voor de constante veranderingen in bezuinigingsdoelen en neerwaartse groeirevisies. De harde bezuinigingen in het land terugschroeven was wel mogelijk, maar politiek heel lastig te verkopen. Mogen we het dan voortaan wel hebben over de sadisten uit Brussel?

De schuldherstructering duurde veel langer dan nodig, omdat de polletiek de boel ophield. En ook kwalificeerde het land zich niet voor drie van de vier criteria die toegang zouden geven tot de Europese geldkraan. We zouden alleen maar steun geven tegen “strikte voorwaarden”, weet u nog? Ondertussen hebben we vorige week gewoon nog een tranche van €7,5 miljard aan het land gegeven zodat de Grieken zich via de eigen haren uit het moeras kunnen trekken.

Lees verder op daskapital.nl
Geplaatst op: donderdag 6 juni 2013

“Amerikaanse regering zal economie opnieuw de nek omwringen”

The Daily Ticker’s Henry Blodget, een bekende mediafiguur in de US, interviewde onlangs nogmaals Yaron Brook, president van het Ayn Rand Institute. Brook, een voormalig economieprofessor aan de Santa Clara University in California, staat bekend om zijn controversiële uitspraken.

The Daily Ticker’s Henry Blodget, een bekende mediafiguur in de US, interviewde onlangs nogmaals Yaron Brook, president van het Ayn Rand Institute. Brook, een voormalig economieprofessor aan de Santa Clara University in California, staat bekend om zijn controversiële uitspraken.

De Amerikaanse regering zal de economie opnieuw de nek omwringen, zo luidt de mening van Brook. Ze heeft resoluut gekozen voor de Keynesiaanse aanpak, maar die is gedoemd om te mislukken. Uiteindelijk gaan we achteraf nog slechter af zijn.

Zoals in de tijd van de Great Depression

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 juni 2013

Na vijf dagen van Turks protest weten we eindelijk wie actievoerders (niet) zijn

Aan de protestacties in Turkije komt voorlopig geen einde. Donderdag keert Erdogan terug na een bezoek aan Marokko. Gaat hij nog wat meer olie op het vuur gooien? Een onderzoek van de Bilgi Universiteit leert ondertussen ook wie de betogers zijn en wat hen drijft. "Dat dit protest het werk is van de oppositiepartijen klopt alvast niet", zegt onderzoeker Orhan Ağırdağ (Universiteit Gent).

Ook in de vijfde nacht van protesten in Turkije gebruikte de Turkse politie traangas tegen betogers in Istanboel. Op het Taksim-plein waar de betogingen begonnen stroomden weer veel mensen samen. Ook in de steden Ankara en Izmir werd opnieuw betoogd. 

Lees verder op dewereldmorgen.be
Geplaatst op: donderdag 6 juni 2013

Goed nieuws: het is niet uw fout dat je niets kan sparen

Gezien de omstandigheden van de laatste (tientallen) jaren, doen we het nog niet zo slecht. Generatie X heeft het niet onder de markt. Wij zijn de eerste generatie die het minder goed zal hebben dan zijn ouders terwijl we er harder voor moeten werken. We hebben het financieel niet gemakkelijk, gelukkig is er goed nieuws: het is niet onze fout dat we niet kunnen sparen, aldus BusinessInsider...

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs