Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 32781 tot 32785
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Le Soir weigert info 'Offshore leaks' aan justitie door te geven

De krant Le Soir is niet van plan in te gaan op de vraag van het Belgische gerecht om de bestanden die deel uitmaken van 'Offshore leaks' vrij te geven. Dat meldt de krant vandaag op haar website.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Grote EU-landen schakelen versnelling hoger voor uitwisseling bankgegevens

Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië starten een proefproject rond de automatische uitwisseling van de bankgegevens van hun onderdanen. Ze willen op die manier belastingontduikers makkelijker bij de kraag kunnen vatten en een blauwdruk op tafel leggen voor afspraken met nog meer landen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Werkloosheid VS ligt veel hoger

Afgelopen vrijdag kregen we te horen dat de werkloosheid in de VS daalde van 7.7 naar 7.6%, het laagste percentage in 4 jaar. Dat klinkt allemaal geweldig, maar als we wat dieper in het rapport in duiken, laten deze cijfers een heel ander beeld zien.

Discouraged worker & Participation Rate

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Grote beleggers keren terug naar goud

Grote commerciële beleggers hebben vorige week 2.283 long contracten toegevoegd en ze hebben 3.255 short contracten afgedekt. Hierdoor daalde het aantal short contracten met 1,51 % naar 43,08 %. In het totaal zitten grote commerciële beleggers nog voor 92.515.000 ounces short op de goudprijs, dit is 28 miljoen ounces minder dan vorige week.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Fragiel evenwicht, paniek, gevolgd door chaos

De afgelopen dagen heb ik mij verdiept in het boek met de titel “This time is different”, acht eeuwen van financiële stommiteiten van de economen Reinhart en Rogoff alsmede de mening van Doug Casey die als econoom en investeerder het standpunt uitdraagt dat feitelijk gezien alle banken failliet zijn.