Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 32781 tot 32785
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Verblijfsvergunning cadeau bij aankoop vastgoed van meer dan 250.000 euro in Griekenland

Griekenland gaat verblijfsvergunningen toekennen aan buitenlanders die voor meer dan 250.000 euro aan vastgoed kopen of huren. Het Zuid-Europese crisisland wil daarmee zijn noodlijdende bouwsector een duwtje in de rug geven en zijn toeristische sector promoten. Dat maakte de Griekse minister van Binnenlandse Zaken Angelos Syrigos maandag bekend.

Bron: citareg.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Het belastingtarief moet weer naar 72 procent

Zeventig procent van de Nederlanders heeft in het afgelopen jaar bezuinigd op kosten om alles financieel rond te krijgen. Het percentage van mensen die bezuinigen was nog nooit zo hoog. Dat is vandaag uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) gebleken.

Bron: kennislink.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Winst is voor de bank, verlies voor de burger

Interview met politiek filosoof Rutger Claassen Deel deze publicatie meer informatie website Wie heeft er schuld aan de financiële crisis? Moet er iemand boete doen? Het zijn voor politiek filosoof Rutger Claassen uitdagende, maar moeilijke vragen. “Er zijn duidelijk schuldigen in de financiële wereld zelf. Maar er ligt ook een schuld bij het bredere publiek. De financiële markt is ook gewoon een markt met vragers en aanbieders. De aanbieders kunnen hun producten niet kwijt als er geen vragers zijn die trek hebben in die spullen.”

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 22 april 2013

India: Juweliers kopen 15% meer goud

In India wordt veel gebruik gemaakt van goud. Zo worden heel veel sieraden gedragen, maar ook andere artikelen waar goud in verwerkt zit, vinden gretig aftrek. Goud is in India echt een statussymbool, waardoor veel inwoners het willen hebben. Het is onderdeel van de cultuur en zal dat waarschijnlijk altijd blijven. Sinds de crash van goud hebben investeerder zich wellicht uit de voeten gemaakt, maar mede door het aankomende huwelijksseizoen in India slaan juweliers aldaar nu hun slag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 april 2013

Hulp aan banken kostte België 2,12 miljard in 2012

De Belgische staatssteun aan de financiële sector heeft vorig jaar gezorgd voor 1,55 miljard euro aan ontvangsten en 3,67 miljard aan uitgaven. Het resultaat is een negatief saldo van 2,12 miljard. Zo blijkt uit vandaag gepubliceerde gegevens van Eurostat. Het Europees statistisch agentschap geeft ook een overzicht van de kosten en baten van de hulp aan de banken.