Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 32786 tot 32790
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Opkomende economieën dumpen euro; ook dollarverkeer wordt omgeleid

Centrale banken in opkomende economieën verkochten in 2012 ruim 45 miljard euro’s, het equivalent van 8% van hun valutareserves. Dat blijkt uit cijfers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De eenheidsmunt is nog goed voor 24% van de totale valutareserves van deze landen, het laagste niveau sinds de introductie in 2002 en ruim 7% minder dan bij zijn piek van 31% in 2009. Ter vergelijking, de opkomende economieën houden zo’n 60% van hun reserves in dollars aan. De euro wordt voornamelijk vervangen door Australische dollars en door munten uit opkomende economieën zelf.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Cyprus wil meer tijd van trojka

De Cypriotische overheid wil meer tijd krijgen van de trojka om een primair begrotingsoverschot te realiseren.

Het land kreeg al een jaar extra de tijd, tot 2017, maar zal in de onderhandelingen met de inspecteurs van de EU, de ECB en het IMF aansturen op een verdere verlenging tot 2018.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Europese Unie heeft haar 2 belangrijkste principes zonder boe of ba overboord gegooid

Er wordt vaak gezegd dat Cyprus een game-changer is geweest, maar naarmate de tijd verstrijkt wordt steeds pijnlijker duidelijk dat dit inderdaad het geval is. Binnenkort hopen we te vernemen wat er precies is gebeurd, op dit moment kunnen we alleen maar gissen dat er ‘iets’ in het raderwerk van de EU is beland.

Die Europese Unie heeft haar 2 belangrijkste principes zonder boe of ba overboord gegooid. Nochtans waren het deze 2 principes die tot dusver gehanteerd werden om de 17 landen van de Eurozone bij elkaar te houden. In dat verband was ook de Draghi-put uitermate belangrijk.

Bron: nrc.nl
Geplaatst: maandag 1 april 2013

Rijk, rechts en radeloos. Jort Kelder over de crisisheffing

“De zogeheten ‘crisisheffing’ (over lonen boven 150.000 euro) was ook mij niet ontgaan. Of ik maar even, met terugwerkende kracht, 16 procent extra werkgeverslasten wil afdragen over het dienstverband van mijn enige werknemer… ikzelf. De crisisheffing komt bovenop de 162.256 euro inkomstenbelasting en 59.849 euro winstbelasting die ik in 2012 al gireerde aan de Ontvanger der Rijksbelastingen.”

Ondernemers betalen zich blauw aan de verzorgingsstaat, aldus Kelder. Maar wat krijgen ze er eigenlijk voor terug? “Voor hen, van de grootindustrieel tot de zzp’er, vormt de verzorgingsstaat een vaag fata morgana. Aan die bron laven zij zich niet. Gaat het ze goed, dan betalen ze de hoofdprijs. Maken ze verlies, dan boeken ze af en beginnen ze opnieuw. Op zich niets mis mee. Ondernemen is niet voor sissy’s en gedijt bij creatieve destructie. Maar zoals een belegger in ruil voor risico rendement eist, zo willen Hollandse ondernemers iets terug van de verzorgingsstaat die hun eerst uitzuigt en daarna uitspuugt.”

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 1 april 2013

Spaanse 'investeerders' lijden verliezen tot 96%

The 'relative' innocence of the depositors in Cyprus who saw their savings crushed by the hammer-blow of Germany's reality last week is, it seems, not the only hardship that the European people are suffering. In Spain, thanks to their FROB restructuring, shareholders and bondholders (including hundreds of thousands of unsophisticated 'retail' investors who were sold 'fail-safe' and 'high-return' investments) face losses (haircuts) from 96% (equity) to 36% (subordinated debt) and 61% (preference shares) following the 'bailout' of Spain's dodgiest cajas (or savings banks).

As The Economist notes, clients infamously included Alzheimer’s sufferers and at least one customer who signed by dipping a finger in ink; shareholders should know the risks but the vast number of Spaniards who bought preference shares and complex subordinated debt from their cajas often did not. For example, a Madrid court is investigating whether Bankia misled investors: many of the 350,000 retail customers who bought Bankia shares in its €3.1 billion flotation in 2011 have already seen their money go up in smoke.