Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 32816 tot 32820
Bron: bnr.nl
Geplaatst: zaterdag 30 maart 2013

'Euro grootste denkfout in Europese economische geschiedenis'

"Hoepel op met de financiële markten. Wat moet Dijsselbloem zich nou gelegen laten liggen aan de 0,2 procent daling van de AEX?"

Dat zegt econoom en voormalig Robeco-topman Jaap van Duijn in BNR The Friday Move. "De landen in Zuid-Europa hebben nog nooit met de D-mark kunnen concurreren. Ze zouden daarom moeten kunnen devalueren, en dat mag nu niet meer."

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 30 maart 2013

Banken op Cyprus gingen met spons over leningen politici en bedrijven

De Griekse krant Ethnos heeft een lijst gepubliceerd van Cypriotische politici en bedrijven wier leningen bij Cypriotische banken werden kwijtgescholden. Dat gebeurde temidden de schuldencrisis die het land trof en waarvoor spaargelden worden belast.

Bron: sparenofbeleggen.com
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Het risico van sparen

Hoe veilig is je spaargeld? Dat is de vraag na de redding van Cyprus, waarbij spaarders moeten opdraaien voor een deel van de kosten. Kan een dergelijk scenario zich ook in Nederland voltrekken?

Eigenlijk is het te belachelijk voor woorden en ondenkbaar dat spaarders middels een heffing op hun spaargeld moeten bijdragen aan de redding van een bank. Als spaarder kies je ervoor om geld risicoloos weg te zetten. In ruil voor dit lagere risico en meer zekerheid wordt een lagere vergoeding geaccepteerd. Vervolgens neemt de bank het risico om het spaargeld te investeren en draait de spaarder ervoor op nu het mis gaat.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

'Grote spaarders Bank of Cyprus krijgen aandelen'

Grote spaarders bij Bank of Cyprus krijgen een vergoeding in aandelen die overeenkomt met 37,5 procent van hun tegoeden van meer dan 100.000 euro.

Dat meldde een ingewijde aan persbureau Reuters vrijdag. De rest van de rekening wordt mogelijk niet terugbetaald. Rekeningen van minder dan 100.000 euro worden niet aangeraakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Kijk op de week

Dag trouwe “Kijk op de week” lezers,

Er werd deze week veel gespeculeerd over de gevolgen van de redding van Cyprus. De doos van Pandora werd geopend door het spaargeld deel te laten uitmaken van de redding van de banken. Voor velen is dit een test-case geweest om te zien hoe ver ze kunnen gaan. Het is duidelijk geworden dat er aan gewaarborgd spaargeld niet geraakt kan worden. Maar alles dat niet gewaarborgd is, lijkt ineens een vogel voor de kat. Wat daar de gevolgen van gaan zijn, zullen we de komende maanden leren. Al wie veel geld op zijn rekening heeft staan, zal alvast anders tegen de zaken aankijken.