Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 32831 tot 32835
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Doorsnee Belgisch gezin bezit 206.000 euro

Het doorsnee Belgische gezin heeft een nettovermogen van 206.200 euro. Dat is bijna dubbel zoveel als voor heel de eurozone (109.200 euro) en maar liefst vier keer zoveel als dat van de doorsnee Duitser. Die heeft maar een nettovermogen van 51.400 euro, wat meteen het laagste nettovermogen uit de studie van de Europese Centrale bank en de verschillende nationale banken is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Goud en zilver zitten in een testfase

Vorige week stonden de technische indicatoren voor de goud- en zilverprijs nog op rood. Door het slechte banenrapport in de Verenigde Staten eind vorige week, wisten beide edelmetalen op te veren van hun weerstandsniveau van $ 1.524 en 26. Dat de weerstanden stand hielden, is alvast een eerste goed teken. Maar technisch moeten er nog verschillende hordes genomen worden om terug te spreken van een opwaartse beweging.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Huishoudens Cyprus bijna rijkste in eurozone

Huishoudens in het noodlijdende Cyprus zijn de op een na rijkste in de eurozone. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB) dat dinsdag werd gepubliceerd. Het onderzoek werd hoofdzakelijk uitgevoerd in 2010.

Het gemiddelde nettovermogen van Cypriotische huishoudens bedraagt 266.900 euro. Alleen in Luxemburg hebben huishoudens meer vermogen met een gemiddelde van 397.800 euro.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Vergeet de Bitcoin, deze virtuele munt verdubbelt elke maand in waarde

Bitcoins kan je enkel verdienen door wiskundige problemen op te lossen, maar de bitcoin heeft nu een veel eenvoudiger concurrent, de mavros. Die bestaat enkel omdat de bedenker ervan, Sergey Mavrodi, zegt dat hij bestaat. Terwijl de waarde van de bitcoin wordt vastgesteld door speculatie op de markten, is het Sergey Mavrodi himself die de waarde van de mavros vastlegt. Dat gebeurt twee maal per week op dinsdag en donderdag. Niet verwonderlijk dus dat de waarde van de mavros elke maand opnieuw verdubbelt.

De mavros is dus een piramidesconstructie bedacht door het bedrijf MMM (Mavrodi Mondial Moneybox). De basisgedachte is de volgende:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Japans ministerie van financiƫn waarschuwt voor uitverkoop staatsobligaties

Wij overdrijven zeker niet door te stellen dat er zich gekke dingen afspelen in Japan. De Bank of Japan heeft buitengewone maatregelen aangekondigd en die hebben automatisch ook geleid tot buitengewone koersbewegingen op de meeste markten. Niets lijkt nog onmogelijk, waarbij de investeerders alleen maar met open mond kunnen toekijken.