Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 32831 tot 32835
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 30 maart 2013

'Nederlandse multinationals zitten massaal in belastingparadijzen'

Grote Nederlandse multinationals maken massaal gebruik van brievenbusfirma's in buitenlandse belastingparadijzen.

Ze hebben in totaal 237 dochterbedrijven gevestigd in één van de negen belastingvrije landen. Shell en ABN Amro hebben de meeste postbusfirma's. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 30 maart 2013

Beleggen in landbouwgrond in Nederland

Advertorial | Emmeloord – Duurzaam Agrarisch B.V. organiseert op dinsdag 9 en dinsdag 23 april aanstaande twee bijeenkomsten, waar beleggers en agrarische ondernemers uitleg krijgen over het beleggingsfonds ‘Grond Eenvoudig’. Het beleggingsfonds is opgericht om beleggers de mogelijkheid te geven om duurzaam en transparant een deel van het opgebouwde vermogen te beleggen in Nederlandse landbouwgrond.

De mondiale vraag naar voedsel zal de komende decennia sterk toenemen, als gevolg van een verwachte stijging van de wereldbevolking, maar ook door het aantrekken en het verschuiven van consumptiepatronen in de opkomende landen (bron: FAO World Agriculture Towards 2030/2050). De verwachting lijkt gerechtvaardigd dat prijzen van grondstoffen en voedsel zullen gaan stijgen, daar relatieve schaarste toeneemt. Pachtprijzen voor landbouwgrond kennen derhalve een

Bron: bnr.nl
Geplaatst: zaterdag 30 maart 2013

'Euro grootste denkfout in Europese economische geschiedenis'

"Hoepel op met de financiële markten. Wat moet Dijsselbloem zich nou gelegen laten liggen aan de 0,2 procent daling van de AEX?"

Dat zegt econoom en voormalig Robeco-topman Jaap van Duijn in BNR The Friday Move. "De landen in Zuid-Europa hebben nog nooit met de D-mark kunnen concurreren. Ze zouden daarom moeten kunnen devalueren, en dat mag nu niet meer."

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 30 maart 2013

Banken op Cyprus gingen met spons over leningen politici en bedrijven

De Griekse krant Ethnos heeft een lijst gepubliceerd van Cypriotische politici en bedrijven wier leningen bij Cypriotische banken werden kwijtgescholden. Dat gebeurde temidden de schuldencrisis die het land trof en waarvoor spaargelden worden belast.

Bron: sparenofbeleggen.com
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Het risico van sparen

Hoe veilig is je spaargeld? Dat is de vraag na de redding van Cyprus, waarbij spaarders moeten opdraaien voor een deel van de kosten. Kan een dergelijk scenario zich ook in Nederland voltrekken?

Eigenlijk is het te belachelijk voor woorden en ondenkbaar dat spaarders middels een heffing op hun spaargeld moeten bijdragen aan de redding van een bank. Als spaarder kies je ervoor om geld risicoloos weg te zetten. In ruil voor dit lagere risico en meer zekerheid wordt een lagere vergoeding geaccepteerd. Vervolgens neemt de bank het risico om het spaargeld te investeren en draait de spaarder ervoor op nu het mis gaat.