Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 32846 tot 32850
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Goud: 7 pro’s en 4 contra’s

Hoe plak je een waarde op goud, dat is niet evident.

The Daily Trade Alert

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Gaan ze ons spaargeld omzetten naar aandelen van de banken?

Volgens Jim Sinclair zijn we in de volgende fase aangekomen om de economie aan te vuren. Quantitative easing heeft zijn kracht verloren, dus moeten de centrale banken iets anders proberen. Daarom dat ze nu proberen het geld van de spaarboekjes weg te jagen in de hoop dat deze in de economie terecht zal komen. Het probleem is dat als dit mislukt, we voor een nieuwe bankencrisis staan omdat de balansen van de financiële instellingen fors verzwakt zullen zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Dit is waarom Amerikaanse aandelen het zoveel beter doen dan de rest

Amerikaanse beurzen zetten record na record neer terwijl de meeste andere beurzen in de wereld blijven sukkelen. In Europa staan de meeste beurzen nog maar 50 % hoger dan het dieptepunt van 2007/2008, de Chinese beurs kan zijn herstel na 4 jaren vagevuur niet doorzetten,... Dit komt voornamelijk doordat de winstcijfers van de Amerikaanse bedrijven zo gezond zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Grootste daling beschikbaar inkomen in ruim 20 jaar

Het beschikbaar inkomen van huishoudens is in 2012 met 3,2 procent gedaald. Dit is de sterkste afname sinds het begin van de reeks in 1981.

Dat bericht het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag. De daling is toe te schrijven aan de afname van de werkgelegenheid, de inflatie en hogere afdrachten van belastingen en premies.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

De prijzen van nieuwe huizen moeten met tientallen procenten omlaag

De prijzen van nieuwe huizen moeten met enkele tientallen procenten omlaag om weer te kunnen concurreren met bestaande woningen. Gemeenten, projectontwikkelaars en bouwers slagen daar onvoldoende in, waardoor de markt voor nieuwbouw nagenoeg blijft stilliggen. Dat zeggen betrokken partijen op de huizenmarkt tegen het FD.