Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 3286 tot 3290
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

9 waanzinnige feiten over Rusland die je nog niet wist

Rusland is groter dan Pluto. Deze en nog 8 andere feiten laten zien hoe uitzonderlijk het land van Vladimir Poetin in werkelijkheid is. Sinds de verkiezing van Trump lijkt Rusland zelfs weer helemaal mee te tellen op internationaal vlak. Poetin mocht ook nog eens een diplomatieke pluim op zijn hoed steken met het akkoord in Syrië vlak voor de jaarwissel.

Maar wat weten we eigenlijk allemaal over Rusland? Wist je dat …

Bron: Hollandgold
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

Ontdekkingen goudmijnen in tien jaar met 85% gedaald

Goudmijnen moeten steeds meer moeite doen om nieuwe goudreserves aan te boren, zo blijkt uit cijfers die Bloomberg verzamelde. Ondanks het feit dat de sector veel meer geld investeert in exploratie wordt er bijna elk jaar minder goud gevonden. Vergelijk je de ontdekkingen van goudaders in 2015 met die van 2006, dan is er zelfs sprake van een daling van 85%.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

‘De beurzen zullen blijven stijgen. Dat zeiden ‘experts’ ook begin 2009′

‘Ook in 2017 zullen de beurzen blijven stijgen. Zowat alle experts zijn het daarover eens,’ schrijft financieel adviseur Marc Fiorentino in zijn dagelijkse nieuwsbrief.

‘Dat is normaal, want wanneer de beurs stijgt – en dat doet ze nu al maanden lang – denkt men dat ze zal blijven stijgen. Doch wie de recente geschiedenis bestudeert komt tot een verbijsterende vaststelling. Nooit in de voorbije 20 jaar – nooit – heeft een meerderheid van experts bij het begin van het jaar voorspeld dat de beurzen zouden dalen. Ook niet begin 2009. Het begin van het jaar is een uitgekiend moment om aan te kondigen dat de beurzen zullen stijgen.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

Koffie, benzine, sigaretten: alles wordt (opnieuw) duurder voor Grieken

De Griekse bevolking heeft van de staat geen mooi nieuwjaarscadeau gekregen, wel een hoop nieuwe belastingen. Is het nu voor koffie, benzine of sigaretten: de Griek zal hoe dan ook meer betalen dit jaar.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

Overheidspropaganda met hallelujaverhalen

Het SCP meldde vorige week dat Nederlanders minder pessimistisch zijn over de stand van het land. Volgens BNR-economiecommentator Kees de Kort klopt dat echter niet. ‘Dit is de overheidspropaganda met hallelujaverhalen. Het gaat allemaal zo fantastisch met Nederland. Als je kijkt naar de economie, dan vindt een meerderheid dat de economie voldoende heeft. Maar economie is het punt niet meer in de samenleving. Immigratie wel. Daarom denken we opgeteld dat het de verkeerde kant op gaat.’