Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 32856 tot 32860
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Beperkende bankmaatregelen kunnen Cyprus nog lang achtervolgen

Cyprus heeft een trieste primeur te pakken. Als eerste land in de Eurozone heeft het beperkingen op het kapitaalverkeer opgelegd. Die zouden weliswaar slechts gedurende een beperkte tijd gelden, zo werd ons verteld. Hoe lang ‘beperkt’ is werd er echter niet bijverteld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Nederlanders verdienen al vijf jaar op rij minder

De inkomens van de Nederlandse gezinnen zijn vorig jaar met gemiddeld 3,2 procent gedaald, de sterkste afname in meer dan dertig jaar. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt. De inkomens dalen al vijf jaar op rij.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Kredietgroei Eurozone blijft dalen

Een van de lessen die van Japan kunnen leren is dat het vergroten van de money supply er niet voor hoeft te zorgen dat meer leningen worden aangegaan door de private sector. Naast dat banken tegenwoordig veel moeilijker krediet verlenen wil de private sector in de Eurozone ook niet lenen. De huidige situatie lijkt dus verdacht veel op een zogenaamde credit crush maar ook een balance sheet recession, waar de private sector leningen afbetaalt en spaart, terwijl we juist nieuwe leningen en uitgaven nodig hebben.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

Klaas Knot staat achter uitspraken Dijsselbloem

Klaas Knot heeft tegenover het FD gezegd dat hij achter de uitspraken van Dijsselbloem staat. De voorzitter van de Eurogroep kreeg eerder deze week nog veel kritiek, maar Klaas Knot steunt de visie die Dijsselbloem uitdroeg. Niet langer moet de belastingbetaler alle ellende van een bankencrisis dragen, maar moeten ook aandeelhouders en geldverstrekkers verliezen nemen.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: vrijdag 29 maart 2013

China investeert €13 miljard in bestrijden van vervuiling

De komende drie jaar investeert de Chinese overheid $16 mrd (€12,9 mrd) in maatregelen om de vervuiling in Beijing tegen te gaan.

Om de publieke onrust over de toenemende vervuiling in de Chinese hoofdstad tegen te gaan, investeert de overheid onder andere in het verbeteren van de 1.290 kilometer lange riolering en twintig installaties die afvalwater afvoeren. Daarnaast worden er vijf afvalverbrandingsinstallaties en 47 waterrecyclingfabrieken gebouwd.