Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 32891 tot 32895
Bron:
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Tekort aan goud in India dreigt door lage prijs

Acuut tekort aan goud in India

Ondanks het feit dat India veel goud laat invoeren heeft men in het zuiden van het land te maken met serieuze tekorten. Juweliers zeggen onvoldoende goud te kunnen vinden met het trouwseizoen in het vooruitzicht. Handelscentra als Coimbatore, Thrissur en Kochi zeggen een groot tekort aan fysiek goud te hebben. De centra vertegenwoordigen gezamenlijk ongeveer 15 tot 20 procent van de totale jaarlijkse vraag naar het gele metaal in India.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Lessen van Margaret Thatcher

Margaret Thatcher is overleden.

Thatcher kreeg door haar harde manier van leidinggeven de bijnaam 'Iron Lady'. Haar filosofie was gebaseerd op lage belastingen, een slanke overheid, vrije markten en liberalisering.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Drijft Russisch maffiageld Bitcoin de stratosfeer in?

Voor een Bitcoin betaal je op dit moment $184. Een maand geleden was dat nog amper $82.

Vooral sinds de roof op de cypriotische spaarder is het snel beginnen gaan. De algemene conclusie is dat een deel van het spaargeld zijn toevlucht zoekt in deze alternatieve munt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 8 april 2013

Waarom er nog geen hyperinflatie is uitgebroken

Tijdens een conferentie van centrale bankiers en insiders worden de uitdagingen waar centrale banken voor staan duidelijk aan de kaak gesteld. Geen doemverhalen of samenzweringen, maar een nuchtere analyse van wat er feitelijk gebeurd is. Een aantal interessante grafieken om het geheugen weer op te frissen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 april 2013

10 opgemerkte uitspraken over de huidige stand van zaken in Europa

In Brussel gaf Steen Jakobsen, de chief economist van de Saxo Bank, maandag zijn vooruitzichten voor het tweede kwartaal van 2013. ‘U zal gedeprimeerder deze zaal verlaten dan u ze bent binnengekomen,’ waarschuwde Lars Christenen, de medestichter van Saxo, bij de introductie. Hij stelde Jakobsen voor als ‘de man die 5 van de 2 voorbije crises voorspelde’.

Saxo verwacht dat de economische activiteit in de EU zal dalen met 0,3% in 2013, na de daling van 0,5% vorig jaar, terwijl de werkloosheid gedurende het ganse jaar zal oplopen en gemiddeld boven de 12% zal liggen. Dat de economie als gevolg daarvan verslapt, zal leiden tot een gematigde inflatie. De economieën van Italië en Spanje zullen zwak blijven, maar het is vooral de Franse economie die de meeste analisten van de bank zorgen baart, vooral omdat de regering er maar niet in slaagt hervormingen door te voeren.