Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 3291 tot 3295
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 december 2016

ECB en QE terug in the picture

Nu donderdag zal Mario Draghi, voorzitter van het ECB, meer informatie geven over het huidige monetaire beleid dat de Europese economie ondersteunt. Analisten speculeren of het opkoopprogramma zal worden gehandhaafd of uitgebreid nu er politieke spanningen in de lucht hangen.

December is een belangrijke maand voor de centrale banken, zowel in Europa als in de Verenigde Staten van Amerika staat er wat te gebeuren. Nu donderdag is de Europese Centrale Bank aan zet, volgende week 14 december is het de beurt aan de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Nieuwe oververhitting binnen de Amerikaanse huizenmarkt?

De financiële crisis staat in Amerika ook wel bekend onder de naam ‘huizenmarktcrisis’. En deze benaming is, aangezien het feit dat de huizenmarkt in elkaar stortte na het uitbreken van de crisis, niet vreemd te noemen. Hoe staan we er vandaag de dag voor?

De Amerikaanse huizenbezitters die een aantal jaren geleden nog tegen een flinke onderwaarde aankeken, zullen vandaag de dag wat optimistischer gestemd zijn. De S&P Case-Shiller index laat namelijk zien dat de Amerikaanse huizenprijzen de afgelopen jaren een inhaalslag hebben gemaakt.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Euro-exit dreigt opnieuw voor Griekenland

Structurele hervormingen zijn de enige manier om Griekenland weer op weg te helpen naar duurzame groei en hebben daarom absolute voorkeur boven schuldverlichting. Dat heeft Wolfgang Schäuble, Duits minister van financiën, tegenover de krant Bild gezegd.

Een schuldverlichting zal Griekenland volgens Schäuble geen hulp bieden. Het land kan er volgens hem niet omheen hervormingen door te voeren, ongeacht de hoogte van de schuld.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 5 december 2016

‘Trump geeft Witte Huis in handen van Goldman Sachs’

De Amerikaanse bank Goldman Sachs krijgt een sterke aanwezigheid in de regering van toekomstig Amerikaans president Donald Trump. Inmiddels werden al drie bankiers van de financiële groep voor het nieuwe regeringsteam aangezocht. Eerder al werd Steve Bannon tot strategisch verantwoordelijke voor het beleid van Trump aangesteld, terwijl Steven Mnuchin de portefeuille van minister van financiën kreeg aangeboden.

Zowel Bannon als Mnuchin waren actief in het campagne-team van Trump en hebben een verleden bij Goldman Sachs.