Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 32921 tot 32925
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Let op: Uw spaargeld is in gevaar

Voor alle mensen die denken dat het spaargeld weer veilig is na de geruststellende woorden van Dijsselbloem, artikelen van belangrijke economen en de zachte zinnen van de Radio 1 presentatoren, think again. Wat er allemaal in Cyprus heeft plaatsgevonden, lijkt ondenkbaar in ons beschaafde en corruptie-vrije landje. Toch is er een heel ander toekomstperspectief denkbaar, zeker wanneer we terugkijken naar de crisissituaties en we de berichtgeving over grote en belangrijke onderwerpen eens bestuderen. Let met name op de volgorde van de berichten en het doel wat daar achter zit.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

BRICS richten eigen crisisfonds op

Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, de zogenaamde BRICS-landen, richten een gezamenlijk fonds op dat hen moet helpen een eventuele valutacrisis te doorstaan. Dat maakten ze vandaag bekend op hun jaarlijkse conferentie in het Zuid-Afrikaanse Durban.

Bron: standaard.be
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Cypriotische banken openen met zware beperkingen

De financiële markten kunnen nog lange tijd irrationeel handelen, vreest Nico Pantelis.

Banken in Cyprus openen donderdag na anderhalve week weer hun deuren, maar het kapitaalverkeer wordt stevig aan banden gelegd. Dat blijkt uit plannen die de Cypriotische regering bekendmaakte.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

'Cyprus is geofferd op het altaar van de Duitse exportmachine'

Over tien jaar zal 16 maart 2013 te boek staan als het begin van het einde van de euro, schrijft econoom Eward Engelen in De Groene Amsterdammer.

'Voor het oog van de hele wereld zal zich de komende maanden in Cyprus een ongehoord financieel, economisch, sociaal en politiek debacle afspelen. Ramingen leren dat als de trojka eenmaal klaar is met het eiland de economie er een kwart tot een derde kleiner zal zijn. (...). De euro dwingt beleid af dat democratische grondrechten met voeten treedt, bevolkingsgroepen tegen elkaar opzet en lidstaten dwingt het eigen kroost - fraai of niet - te offeren op het altaar van de Duitse exportmachine. Drie jaar lang is ons voorgehouden dat het licht dooft als de euro sneuvelt. Cyprus leert ons het tegenovergestelde. (...) Eurosceptici hadden zich geen betere illustratie van hun gelijk kunnen wensen.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Morningstar: “Kijk uit met aandelen”

Met de aanhoudende beursrally en een beperkte winststijging, lijken de waarderingen voor aandelen in de meeste opzichten op te lopen.

Dit is ook Morningstar niet ontgaan, een site die zich in principe bezighoudt met de waarderingen van fondsen. Ze volgen ook een universum van aandelen en hun waarderingsmethode wijst op een overwaardering van aandelen.

Echter, een overwaardering staat niet automatisch gelijk aan een daling. Zoals op bovenstaande grafiek te zien, kan een overwaardering van het aandelenuniversum wel enige tijd (maanden) aanhouden.