Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 32921 tot 32925
Bron: demorgen.be
Geplaatst: zondag 7 april 2013

John Crombez:

dm UPDATE Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) is voorstander van het afnemen van de licentie van banken die meehelpen aan fraude. Dat zei hij in HET NIEUWS op vtm. Een strengere aanpak van fiscale adviseurs en boekhouders die bewust helpen frauderen is volgens de staatssecretaris gerechtvaardigd. Ecolo-covoorzitter Olivier Deleuze schatte de misgelopen inkomsten voor ons land op RTL-TVI op zo'n 9 miljard.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Britse minister wil falende ex-bankdirecteuren straffen

Dat is in ieder geval de inzet van Vince Cable, de Britse minister van Handel, zo meldt de Financial Times zondag. 

Het verbannen van de drie mannen uit managementfuncties is slechts één van de sancties die Cable in gedachten heeft, na het lezen van het rapport van de parlementscommissie die het instorten en de daarop volgende nationalisatie van de bank onderzocht.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Lagarde: wereldeconomie verbetert

Een 'substantieel deel' van de wereldeconomie staat er momenteel beter voor dan vorig jaar, maar de risico's zijn niet verdwenen. Dat zei IMF-presidente Christine Lagarde zondag in een toespraak in Zuid-China. Ze wees daarbij specifiek op verbetering in groeimarkten en de Verenigde Staten. Europa blijft volgens haar een punt van zorg.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

Nederland wordt nooit meer zoals het was

De kosten van levensonderhoud kennen in Nederland al vele jaren maar één weg en die loopt steil omhoog. O.a. huur, belastingen, de zorg, autorijden en openbaar vervoer, energie en levensmiddelen kennen qua kostprijs en daarmee verbonden belastingen, accijnzen en opslagen maar één trend en die loopt in een sneltreinvaart omhoog. In 2010 kregen ruim 1,1 miljoen huishoudens huurtoeslag. In 2011 werd aan 4,7 miljoen personen zorgtoeslag uitgekeerd. Qua bedrag praten we dan over meer dan zes miljard aan subsidies of beter gezegd herverdelingsgelden. Over 2012 en 2013 zullen deze cijfers nog veel hoger gaan uitvallen terwijl het aantal mensen dat betalende bijdragen kan leveren, om deze herverdeling van gelden in stand te kunnen houden door een toenemende werkloosheid en het zakken van inkomens, drastisch aan het dalen is.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zondag 7 april 2013

'Crisis Cyprus toont dat banken kunnen worden opgeheven'

Dat zei Jens Weidmann, de directeur van de Duitse centrale bank, zondag op de Duitse radio, meldt Reuters.

Hij wilde niet uitsluiten dat Cyprus nog meer noodhulp nodig heeft, maar benadrukte dat vooral structurele hervormingen moeten worden doorgevoerd om de problemen met de bankensector in het land op te lossen.