Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 32926 tot 32930
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Grieks overleg met 'trojka' afgezegd

Overleg tussen de Griekse regering en geldschieters is zaterdag op het laatste moment afgezegd. 

Griekse media meldden dat de delegatie van het Griekse ministerie van Financiën op de valreep besloot eerst onderling te overleggen, omdat de Grieken zich niet goed voorbereid voelden.

Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Zalm (ABN-Amro) en Hommen (ING) stimuleren belastingontduiking

Het ziet er naar uit dat oud-minister van financiën Gerrit Zalm, momenteel CEO van de ABN-Amro en Jan Hommen, CEO van de ING-bank, het mogelijk maken voor welgestelde Nederlanders en rijke industriëlen om op mega schaal de belasting te ontduiken. Beide bedrijven worden genoemd in de uitgelekte gegevens, de zogenaamde “offshore-leaks”. Deze twee banken hebben hebben voor hun cliënten tientallen vennootschappen laten registreren op de Britse Maagdeneilanden en de Cookeilanden. Dagblad Trouw onderzoekt de database waar zij inzage in heeft en hieruit blijkt dat de ING-bank een aantal bedrijven heeft laten opzetten voor de Indonesische miljardair Eddy William Katuari, diens familie en zakenpartners. Volgens Trouw staan ook de namen van vermogende Nederlandse particuliere Nederlanders op de lijst.

Bron: hln.be
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Sarah is 'directeur' van de belastingontduikers

Wereldwijd zijn tientallen politici en miljonairs in opspraak nu is onthuld hoe zij geld op geheime rekeningen in belastingparadijzen hebben gestald. Soms gebruiken de rijken daarbij hulpjes, zoals de Britse Sarah Petre-Mears die vanuit haar huis op een Caribisch eilandje een zakenimperium zou 'runnen'. Dit schrijft het Nederlandse Algemeen Dagblad.

Ze is 39 jaar jong en staat aan het hoofd van één van de grootste zakenimperiums van de wereld. Ze zwaait de scepter over, houd u vast, maar liefst 2.277 bedrijven. Althans, op papier.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Monti betaalt 40 miljard aan schulden terug

Italië gaat komend jaar 40 miljard euro aan schulden terugbetalen aan bedrijven. Dat heeft de demissionaire premier Mario Monti zaterdag bekendgemaakt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Toenemende armoede VS in 20 statistieken

Amerika verkeert in een diepe crisis, hoewel de berichtgeving in de reguliere media soms anders doet geloven. Wat te denken van 48 miljoen Amerikanen op voedselbonnen, één op de vier werkenden met een inkomen onder de armoedegrens en ruim 20 miljoen Amerikanen die het grootste deel van hun inkomen kwijt zijn aan wonen.