Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 32931 tot 32935
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Toenemende armoede VS in 20 statistieken

Amerika verkeert in een diepe crisis, hoewel de berichtgeving in de reguliere media soms anders doet geloven. Wat te denken van 48 miljoen Amerikanen op voedselbonnen, één op de vier werkenden met een inkomen onder de armoedegrens en ruim 20 miljoen Amerikanen die het grootste deel van hun inkomen kwijt zijn aan wonen.

Bron: knack.be
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Portugees Grondwettelijk Hof schrapt besparingen

Het Grondwettelijk Hof van Portugal heeft een reeks geplande besparingen van de regering nietig verklaard. Daarmee kan de regering van het land niet langer voldoen aan de Europese eisen en komt het in lastige papieren.

Het Grondwettelijk Hof van Portugal heeft verschillende geplande besparingsmaatregelen tenietgedaan. Zo wordt het moeilijker voor eerste minister Pedro Passos Coelho om de begrotingsdoelstellingen te halen die overeengekomen zijn met de Europese Unie en het Internationaal Muntfonds. De regering komt zaterdag bijeen voor een spoedzitting.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Weekers wil inzage in documenten belastingparadijzen

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) wil inzage in de gelekte lijst van mensen en bedrijven met geld op geheime rekeningen in belastingparadijzen.

De bewindsman bekijkt of hij de documenten die Trouw in bezit heeft via de rechter kan vorderen en doet navraag bij kranten en Belastingdiensten in andere landen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Duizenden bij manifestatie tegen bezuinigingen thuiszorg

Rond de 4000 thuiszorgmedewerkers uit heel Nederland hebben zich zaterdag rond het middaguur verzameld op het Haagse Malieveld.

Ze houden een manifestatie tegen de bezuinigingen op de thuiszorg die het kabinet wil doorvoeren. Dat heeft een woordvoerder van de Abvakabo FNV gezegd. De opkomst valt volgens haar uiteindelijk hoger uit, omdat er nog steeds deelnemers aankomen.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: zaterdag 6 april 2013

Waar blijft het nationale schuldakkoord?

Niet één politieke partij heeft een oplossing voor het hypotheekschuldprobleem. Want een echte oplossing betekent dat banken verliezen moeten nemen. Hoe doet de VS dat?

Nederland is gevangen in schuld. De ernst van de situatie begint zelfs door te dringen in Duitsland, waar Der Spiegel deze week een rake typering gaf van de Nederlandse economie: die staat volgens het blad “onder water”. Mooie beeldspraak, die duidelijk maakt dat we twee decennia lang de dijkbewaking op economisch vlak zijn vergeten. Daardoor kampen we nu – het kan niet vaak genoeg gezegd worden – met de hoogste hypotheekschuld per hoofd van de bevolking van heel Europa.