Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3296 tot 3300
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

Karel van Wolferen: Er heerst paniek binnen de elite van Amerika

Er heerst paniek binnen de elite van Amerika, zo concludeert Karel van Wolferen in een gesprek met Café Weltschmerz. Nu Donald Trump tegen alle verwachtingen in de verkiezingen gewonnen heeft proberen de Democraten, de gevestigde media en de Amerikaanse inlichtingendienst de schuld van de nederlaag van Hillary Clinton bij Rusland in de schoenen te schuiven.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

Zakharova: We zijn moe van leugens over Russische hackers

De regering van Obama heeft nog maar drie weken te gaan, maar laat geen dag onbenut om de relatie met Rusland op scherp te zetten. Het lijkt erop dat de Amerikaanse regering nog niet de moed heeft opgegeven om voor de laatste keer nog iets slechts te doen voor de relaties met Rusland. Maar de Amerikaanse regering is waarschijnlijk al lang vergeten dat ze de relatie al verpest heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Waarom bitcoin stijgt en goud niet

Je zal je misschien hebben afgevraagd, “hoe zouden de goud- en zilverprijs erbij gestaan hebben indien de bitcoin nooit uitgevonden zou zijn”. Immers, de ‘marktkapitalisatie’ van bitcoin ($15 miljard) is de marktkapitalisatie kapitalisatie van zilver ($14 miljard) voorbijgegaan.

Beide assetclasses, edelmetaal en cryptogeld beschikken over veel gelijkenissen en hebben onder investeerders gelijkaardige aantrekkingskracht. Oneindig en gemakkelijk deelbaar, waardevast, het moet gemijnd worden, is een ruil- betaalmiddel, grote waarde in kleine fysieke volume, niet geliefd door overheden, nauwelijks of niet te traceren door overheden, alternatief voor cashgeld, en niet bij te drukken door centrale banken.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Rebellen in Aleppo kregen steun uit Verenigde Staten en Saoedi-Arabie

De gematigde rebellen in het oosten van Aleppo werkten samen met militaire eenheden uit onder meer de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië, Israël, Turkije en Qatar. Dat zei de Syrische ambassadeur van de Verenigde Naties, Bashar Ja’afari, onlangs in een toelichting op de herovering van de stad Aleppo. Hij noemde de namen en nationaliteiten van alle buitenlandse individuen die in het oosten van Aleppo samenwerkten met de gematigde rebellen en die probeerden de stad te ontvluchten. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Hoofdsteden zijn de motor van de economie. In één EU-land niet…

In nagenoeg elk Europees land vormt de hoofdstad een belangrijke pijler van de nationale economie, maar de Duitse metropool Berlijn vormt daarop een uitzondering.

Dat blijkt uit een rapport van het Institut der Deutschen Wirtschaft Köln, dat de invloed van de hoofdsteden op het gemiddelde inkomen van de nationale bevolking berekende.