Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 3296 tot 3300
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Portugal op totale ramkoers met Brussel en Frankfurt

Het gaat van kwaad naar erger met Portugal. De regering in Lissabon zette het mes in de inkomsten en vooral uitgaven, drong de staatsschuld terug en kon op die manier verrassend snel aanknopen met economische groei.

Maar dat is nu allemaal verleden tijd. Momenteel zwaait een linkse minderheidsregering Costa de plak. Deze regering laat de tekorten en schulden terug oplopen en strooit opnieuw kwistig rond met nepstatuten, overbodige overheidsjobs, en pensioenverhogingen. Gevolg: de rente op de Portugese staatsobligaties begint weer te stijgen en bereikte vorige week een spread met de Duitse obligaties van maar liefst 150 basispunten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Schuldenapocalyps kondigt zich aan in de VS

In de VS kunnen niet enkel ondernemingen een faillissement aanvragen, ook natuurlijke personen kunnen dat. Gedurende zeven jaar zaten die in een dalende trend… tot nu! En dat voorspelt weinig goeds!

De weinige economische groei die we gezien hebben sinds de laatste crisis was grotendeels het gevolg van een toename van de wereldwijde schulden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

‘Russische activisten weten dat ze op elk moment kunnen worden vermoord’

‘Het door president Donald Trump uitgesproken ‘respect’ voor Vladimir Poetin, in een interview zondagavond op Fox News  en waarin hij de moorden door het Poetinregime vergeleek met Amerikaanse handelingen, luidt een nieuw tijdperk in de Amerikaans-Russische relaties in,’ schrijft Ruslandkenner David Satter in de Wall Street Journal. ‘Nooit eerder heeft een Amerikaans president laten doorschijnen dat politieke moorden acceptabel zijn of dat de VS schuldig zijn aan soortgelijke misdaden.

Volgens de heer Trump is het doel van een verbeterde relatie met de Russische president het creëren van omstandigheden voor een Amerikaans-Russische alliantie die de Islamitische Staat moet gaan bekampen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Russische economie klimt uit het dal

De recent verschenen cijfers over de Russische economie maken duidelijk dat Rusland op de goede weg terug is. De afgelopen drie jaar heeft Rusland het niet bepaald gemakkelijk gehad, maar dit jaar zou het Russische bruto binnenlands product eindelijk weer eens kunnen gaan groeien.

Volgens de data die afkomstig is van de Federal Statistics Service had de Russische economie het afgelopen jaar te maken met een groeidaling van -0,2%. Ondanks het feit dat de Russische economie alsnog te maken had met een negatieve groei, was het uiteindelijke cijfer beter dan de verwachtingen. Het verwachte cijfer kwam namelijk uit op een groeidaling van -0,5%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 februari 2017

Gepensioneerd op zijn 34e en dit zijn de 5 beste tips die hij kan geven

Brandon, op zijn blog bekend als Mad Fientist, was een software ontwikkelaar die op zijn 34e financiële onafhankelijkheid bereikte. Dit wil zeggen dat hij genoeg geld had om zijn levensstijl vol te houden zonder te moeten werken.

Hij deelt 5 tips hoe hij zo jong al financieel onafhankelijk werd.