Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 32951 tot 32955
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

China sluit handelsovereenkomst met IJsland

De Chinezen willen de samenwerking met IJsland versterken. De strategische ligging maakt het eiland tot een goede uitvalsbasis voor China in het Arctische gebied. Dit gebied is niet alleen interessant vanwege de nieuwe Arctische handelsroute, maar ook voor grondstofwinning in dit gebied.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

5 miljoenste hybride auto rolt uit Toyota-fabriek

Toyota heeft met 5 miljoen geproduceerde hybride auto’s wereldwijd een nieuwe mijlpaal bereikt. Dit maakte de Japanse autofabrikant donderdag bekend.

Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Miljoenenfraude bij supermarkten

Miljoenenfraude bij supermarkten

Zeker 27 eigenaren van supermarkten hebben tegenover de Belastingdienst bekend jarenlang belasting te hebben ontdoken. Dat deden ze door kunstmatig hun omzet te verlagen, zodat ze minder belasting hoefden te betalen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Wanneer wordt China grootste wapenklant van de wereld?

Het voorbije jaar werd wereldwijd een bedrag van 1,75 biljoen euro geïnvesteerd in defensie-uitgaven. Dat betekende een daling met 0,5 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Stockholm International Peace Research Institute (Sipri). Er wordt aan toegevoegd dat de wereldwijde bestedingen voor defensie het voorbije jaar voor het eerst in anderhalf decennium zijn gedaald. Volgens het rapport werden de stijgende uitgaven in China en Rusland ruimschoots gecompenseerd door een inkrimping in de Verenigde Staten en de Europese Unie. De Verenigde Staten blijven wel wereldwijd marktleider.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 april 2013

Azië voert jaarlijks 25 miljard dollar illegale producten uit naar westen

Georganiseerde misdaadbendes in Azië realiseren jaarlijks een omzet van bijna 90 miljard dollar met illegale handelsactiviteiten zoals namaakgoederen, drugverkoop en mensenhandel. Dat is de conclusie van een rapport van de Verenigde Naties. Er wordt aan toegevoegd dat het voor nationale politiediensten bijzonder moeilijk blijft om de grensoverschrijdende georganiseerd misdaad te bestrijden. Namaakgoederen zouden volgens het rapport de grootste omzet realiseren (24,4 miljard dollar), gevolgd door illegale houtproducten (17 procent).