Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 32961 tot 32965
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Een kluis in je matras?

Een Spaans bedrijf denkt een gat in de markt gevonden te hebben met een nieuwe matras waarin een kluisje verwerkt zit. Een slimme manier om waardevolle spullen dicht bij huis op te slaan? Of liggen deze toch veiliger in een kluisje van de bank?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Rusland en Zuid-Afrika willen handelsblok voor platina

Rusland en Zuid-Afrika hebben tijdens het BRICS-topoverleg in Zuid-Afrika gesproken over de oprichting van een soort OPEC handelsblok voor platina en palladium. Rusland en Zuid-Afrika zijn met afstand de grootste producenten van deze metalen, die vooral in de auto-industrie gebruikt worden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Column Kees de Kort | Cyprus toont aan: bankenlobby verliest macht

"De bankenlobby is heel lang de baas geweest in de financiële wereld. Als het in het normale bedrijfsleven mis gaat met een bedrijf worden daar de betrokkenen op aangesproken. De bankenlobby heeft de afgelopen drie, vier jaar volgehouden dat niet de direct betrokkenen moeten worden aangesproken, maar de belastingbetalers. Nu in Cyprus wel de betrokkenen - bankeigenaren, verschaffers van vreemd vermogen en spaarders - worden aangepakt, wordt duidelijk dat die bankenlobby iets aan macht heeft ingeboet. De banken hebben altijd een soort uitzonderingspositie geclaimd onder het mom 'als wij omvallen, valt het systeem om'. Daar zijn de monetaire autoriteiten te lang in meegegaan. Dit is een keerpunt."

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

De geschiedenis van de Mexicaanse Peso

Het moet zo’n 40.000 jaar geleden zijn geweest dat de eerste bewoners in Mexico aankwamen vanuit Azië. Net als de Noord Amerikaanse Indianen en de Eskimo’s zijn deze de Beringstraat overgestoken en vanuit Alaska naar het zuiden getrokken.

Bron: kamers.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Huur studentenkamers onbetaalbaar voor studenten

Ondanks het stijgende aanbod aan studentenkamers maakt de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) zich ernstig zorgen over de stijging van de huurprijzen van studentenkamers. De huur steeg met 10% naar 415 euro per maand. Hoe gaat de student dit in vredesnaam betalen?