Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 32971 tot 32975
Bron: iex.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Goud & zilver

Goud & zilver

Wow, wat een week! Ik hoor het mezelf nog zeggen exact zeven dagen geleden op vrijdagochtend: “(..) .er ligt een stevige bodemzone voor zilver op 26,50 dollar per troy ounce. “ Nog voor ik positie kon innemen knakte edelmetaal als een rietje en de rest is geschiedenis.

Bron: rendement.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

OR'en vrezen voor pensioen door sociaal akkoord

Vaknieuws OR Rendement OR’en vrezen voor pensioen door sociaal akkoord 19 april 2013 - De OR’en van 20 grote organisaties waarschuwen naar aanleiding van de plannen in het sociaal akkoord voor een flinke daling van de pensioenuitkeringen. Deze dalingen zullen het gevolg zijn van de afspraken die in het sociaal akkoord zijn gemaakt. Hierin wordt het maximale opbouwpercentage voor pensioenen namelijk met 0,4% verlaagd.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

'Hedgefondsen achter koersval goud'

De scherpe daling van de goudprijs is waarschijnlijk veroorzaakt door een of meerdere hedgefondsen.

Dat zei Nick Brooks, hoofd onderzoek en beleggingsstrategie van ETF Securities tijdens een bijeenkomst voor relaties in Amsterdam.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Olieprijs stijgt; Opec houdt mogelijk spoedvergadering

AMSTERDAM (Dow Jones)--De prijs voor een vat ruwe olie steeg gedurende de Aziatische handel, wat wijst op enige stabiliteit in de markt, in navolging van berichten dat leden van de Organisatie van Olie-exporterende landen (Opec) overwegen een speciale vergadering te houden om de recente scherpe daling in de olieprijs aan te pakken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 19 april 2013

Hypotheken goede melkkoe voor banken

Banken hebben hun winstmarge op hypotheken sinds het uitbreken van de crisis sterk weten op te schroeven. De rente waarvoor banken geld aantrekken daalt, terwijl de hypotheekrente minder snel omlaag gaat. Met de extra winstmarge bouwen banken hun kapitaalbuffer uit en versterken ze de balans.