Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 32971 tot 32975
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

"Japan bezwijkt onder haar schuldenberg"

Volgens Kyle Bass is het onvermijdelijk dat Japan zal bezwijken onder haar schuldenberg. Met het nieuwe beleid van de Japanse centrale bank zal het proces alleen maar versneld worden. Tegenover CNBC heeft Bass, die al langer kritisch is over de Japanse economie, zijn toekomstverwachting.

Bron: deutsche-wirtschafts-nachrichten.de
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Geen goud voor abnamro klanten

Die niederländische Bank ABN AMRO hat sich zum 1. April entscheiden, die eigenen Geschäftsbedingungen zu ändern. Diese betreffen vor allem Anleger, die physisches Gold oder andere Edelmetalle bei der Bank eingelagert haben. Wie ein Schreiben der Bank an ihre Kunden zeigt, werden von nun an die Edelmetalle nicht mehr an ihre Besitzer physisch ausgegeben. Vielmehr erhalten die Bankkunden den Geldwert ihrer Edelmetalle. Das Gold und die anderen Edelmetalle seien aber weiterhin bei der Bank gut aufgehoben. Die ABN Amro ist die größte niederländische Bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Is de Federal Reserve de wanhoop nabij?

De manipulatie van de goudprijs is in feite illegaal, maar aangezien het gebeurt in opdracht van de Amerikaanse overheid, wordt het door de vingers gezien. Als goud geen bedreiging was van de dollar, zou de prijs ook niet gemanipuleerd moeten worden. De Federal Reserve is vermoedelijk de wanhoop nabij aldus 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Goud is een politiek spel geworden

De daling van de goudprijs was perfect getimed en geregistreerd volgens Jim Sinclair.

De daling van de goudprijs moet ervoor zorgen dat de fiatmunten in een goed daglicht worden geplaatst. Een daling zoals we die deze week zagen, kan alleen maar door manipulatie van de goudprijs. Er zijn geen fundamentele redenen te vinden die een dergelijke daling rechtvaardigen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Miljoenen Nederlanders krijgen minder pensioen

Leonie Hogervorst,

DeWereldMorgen.be | 68 Nederlandse pensioenfondsen kortten op 1 april hun uitgekeerde pensioenen tot wel 7 procent. Dit moesten zij onder druk van De Nederlandsche Bank, die de dekkingsgraad weer op het gewenste niveau van 105% wil zien. 5,6 miljoen Nederlanders worden hierdoor geraakt: een derde van het totaal aantal inwoners van Nederland. En bij deze korting blijft het niet: in 2014 zullen sommige fondsen nogmaals een korting doorvoeren.