Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 32976 tot 32980
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Rusland en Zuid-Afrika willen handelsblok voor platina

Rusland en Zuid-Afrika hebben tijdens het BRICS-topoverleg in Zuid-Afrika gesproken over de oprichting van een soort OPEC handelsblok voor platina en palladium. Rusland en Zuid-Afrika zijn met afstand de grootste producenten van deze metalen, die vooral in de auto-industrie gebruikt worden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Column Kees de Kort | Cyprus toont aan: bankenlobby verliest macht

"De bankenlobby is heel lang de baas geweest in de financiële wereld. Als het in het normale bedrijfsleven mis gaat met een bedrijf worden daar de betrokkenen op aangesproken. De bankenlobby heeft de afgelopen drie, vier jaar volgehouden dat niet de direct betrokkenen moeten worden aangesproken, maar de belastingbetalers. Nu in Cyprus wel de betrokkenen - bankeigenaren, verschaffers van vreemd vermogen en spaarders - worden aangepakt, wordt duidelijk dat die bankenlobby iets aan macht heeft ingeboet. De banken hebben altijd een soort uitzonderingspositie geclaimd onder het mom 'als wij omvallen, valt het systeem om'. Daar zijn de monetaire autoriteiten te lang in meegegaan. Dit is een keerpunt."

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

De geschiedenis van de Mexicaanse Peso

Het moet zo’n 40.000 jaar geleden zijn geweest dat de eerste bewoners in Mexico aankwamen vanuit Azië. Net als de Noord Amerikaanse Indianen en de Eskimo’s zijn deze de Beringstraat overgestoken en vanuit Alaska naar het zuiden getrokken.

Bron: kamers.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Huur studentenkamers onbetaalbaar voor studenten

Ondanks het stijgende aanbod aan studentenkamers maakt de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) zich ernstig zorgen over de stijging van de huurprijzen van studentenkamers. De huur steeg met 10% naar 415 euro per maand. Hoe gaat de student dit in vredesnaam betalen?

Bron: fok.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Duitsland pal achter Dijsselbloem

Duitsland staat achter minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën als voorzitter van de eurogroep. Er wordt niet aan zijn stoelpoten gezaagd.

Dat is woensdag van diplomaten in Brussel vernomen. Zij sluiten niet uit dat er in andere landen wellicht meer onvrede is over het optreden van Dijsselbloem als leider van de vergaderingen van ministers van Financiën van de 17 eurolanden.