Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 32976 tot 32980
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Haruhiko Kuroda: ‘We hebben vandaag alles gedaan wat we voorlopig moeten doen’

Bank of Japan Gouverneur Haruhiko Kuroda kwam vandaag verslag uitbrengen over zijn tot dusver aangekondigde acties. Daarmee anticipeerde ongetwijfeld op de kritiek die hem op de G-20 meeting van volgende week ongetwijfeld te wachten zal staan.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Soros: Val Japanse Yen kan een lawine worden

De Japanse staatsschuld is momenteel meer dan 1 biljard yen. Een biljard is 1000 biljoen of 1.000.000 miljard. Deze getallen beginnen zo langzamerhand lachwekkend te worden, echter hebben we wel te maken met de harde realiteit. Op de schouders van elke Japanse inwoner hangt nu een last van 7,8 miljoen yen (61.000 euro).

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Italië haalt 11 miljard op tegen lagere rente

De Italiaanse overheid heeft woensdag in totaal 11 miljard euro opgehaald met de veiling van staatsleningen. De rentes op de obligaties kwamen lager uit dan bij eerdere vergelijkbare veilingen.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Franse president: belastingparadijzen uitroeien

De Franse president François Hollande wil alle belastingparadijzen uitroeien in Europa en de wereld. Dat verklaarde hij tegenover de pers. Volgens Hollande werkt hij aan maatregelen komen die de transparantie van de Franse banken en de strijd tegen de grote economische en financiële criminaliteit versterken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Obama komt met nieuw begrotingsvoorstel

De Amerikaanse president Barack Obama heeft het Congres een begrotingsvoorstel gedaan dat een einde moet maken aan de politieke impasse die is ontstaan over bezuinigingen om het overheidstekort terug te brengen.

Het plan voorziet in gerichte bezuinigingen op onder andere sociale zekerheid en daarnaast in belastingverhogingen die vooral vermogende Amerikanen treffen.