Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 32981 tot 32985
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Nieuwe Duitse politieke partij kant zich open en bloot tegen de Euro

In de Euro-zone wordt de eerste viool nog altijd door Duitsland gespeeld, bij elke Europese topmeeting is Angela Merkel nadrukkelijk aanwezig. Een Europa zonder Duitsland lijkt onmogelijk, maar is dat ook werkelijk zo? De Duitsers zelf zijn daar blijkbaar niet meer zo zeker van.

Momenteel is economieprofessor Bernd Lucke de meest omstreden figuur in Duitsland. De stichter van een nieuwe Eurosceptische partij heeft deze maand een nieuwe website opgestart. Alternative für Deutschland is op zijn zachtst gezegd spraakmakend.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Franse economie in slotkwartaal 2012 gekrompen

Het bruto binnenlands product (bbp) in Frankrijk is tijdens het vierde kwartaal met 0,3 procent gekrompen. Over het hele jaar 2012 was er een nulgroei. Dat heeft het Franse bureau voor de statistiek (Insee) bevestigd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

En daar is nummer 6 al

Nu Cyprus gered is, kunnen de markten al uitkijken naar het volgende slachtoffer. De kans is groot dat dit Slovenië zal worden. Het zal interessant zijn hoe de deposito's reageren op dit nieuws. Volgens het IMF moet Slovenië zijn 3 grote banken dit jaar nog herkapitaliseren. Dit zal ten koste gaan van de kredietwaardigheid van het land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Goud in langste periode zonder nieuwe record sinds 2008

De goudprijs zat gedurende 28 jaar op draag zaad, zonder nieuw record, tussen 1980 en 2008. Sinds 2008 werd het ene record na het andere gebroken. Maar deze consolidatieperiode van de goudprijs strekt zich momenteel zo lang uit, dat we ondertussen in de langste periode zitten zonder nieuw record sinds 2008 aldus

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 maart 2013

Meerderheid Italianen voor uitlenen goudreserve

Een Italiaans onderzoeksbureau heeft in opdracht van de World Gold Council gevraagd hoe Italianen denken over het uitlenen van de goudvoorraad. Opvallend genoeg blijkt de meerderheid van 52% dat een goed idee te vinden. Maar liefst 35% heeft er geen mening over. Italië heeft een goudvoorraad van meer dan 2.400 ton.