Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 32981 tot 32985
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Kyle Bass: ‘Japan staat op instorten’

Kyle Bass was te gast op CNBC naar aanleiding van de gigantische monetaire ingreep door de BoJ. Japan gaat zijn monetaire balans in de komende 2 jaar verdubbelen!

Hierdoor zullen op termijn  de kosten om de schulden in de inkomsten van belastingen overstijgen. Maar voor Kyle Bass is het al een tijdje duidelijk: Japan is failliet. Vandaar de extreme maatregelen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

De ware economische situatie in Europa in 4 grafieken

‘Het ergste van de crisis is voorbij.’ Dat zijn de woorden die EC-voorzitter José Manuel Barroso deze week nog sprak. Herman Van Rompuy en ECB-voorzitter Mario Draghi zeiden recent soortgelijke dingen. Zero Hedge kon de hand leggen op vier grafieken die de huidige economische activiteit in Europa illustreren. Oordeel zelf of we waarde kunnen hechten aan de uitspraak van de Europese toplui.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

Het begin van het einde voor Japan: obligatie-rente stijgt het meest in 10 jaar

De Bank of Japan heeft gisteren aangekondigd de geldhoeveelheid te zullen verdubbelen binnen dit en een jaar. Ook streeft de centrale bank ernaar om de inflatie zo snel mogelijk naar 2% te brengen, in elk geval binnen twee jaar. In eerste instantie had dit direct het gewenste effect, maar luttele uren later komt dit als een boemerang terug. Japanse obligaties gaan van een explosie naar een crash.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

'Directeur steekt Nederlands hulpgeld in eigen zak'

© http://www.makulafoundation.com.Een projectdirecteur van een school voor kansarme kinderen in Uganda wordt ervan beschuldigd dat hij vele duizenden euro's aan Nederlands hulpgeld in zijn eigen zak heeft gestopt. Het gaat om geld van de Nederlands-Ugandese Makula-stichting dat door basisscholieren, vrijwilligers en bedrijven is gedoneerd. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 5 april 2013

De echte oorzaak van armoede is niet wat u denkt

'Wie wil meepraten over economische ontwikkeling moet eerst een paar zaken over armoede weten', aldus Lant Pritchett, econoom bij de Wereldbank en professor aan Harvard.