Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 32986 tot 32990
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Alleenstaand geval Cyprus zal model staan voor volgende reddingen

Het Europese Parlement denkt er over na om spaargeld boven de € 100.000 te blijven gebruiken indien een bank in de problemen geraakt en gered moet worden. Slechts enkele dagen nadat Europese leiders verklaarden dat Cyprus een alleenstaand geval was, zijn ze er al mee bezig om de Cypriotische reddingsactie in de wet te schrijven aldus

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Poolse premier bereid tot referendum over euro

De Poolse premier Donald Tusk heeft de deur geopend voor een referendum over de toetreding van Polen tot de eurozone. Hij is bereid te stemmen over een wijziging van de grondwet om zo een referendum mogelijk te maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

De vraag van 4.000 miljard dollar: waar ligt de uitgangsdeur voor de Fed?

De Federal Reserve wordt geconfronteerd met een vraag van 4.000 miljard dollar: waar ligt de uitgangsdeur voor de superruime monetaire politiek zoals die vandaag wordt gevoerd? Van die vraag liggen naarmate de tijd verstrijkt steeds meer investeerders wakker.

De Amerikaanse centrale bank heeft massa’s schulden opgekocht in de vorm van obligaties, met als bedoeling om de US-economie een duwtje in de rug te geven. Onrechtstreeks gebeurde dit door het stimuleren van de beurskoersen, waardoor de Amerikanen een gevoel van welvaart kregen.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Londen adviseert om geld uit Cyprus weg te halen

Gepensioneerden die in Cyprus wonen kunnen beter hun pensioen naar een rekening in een ander land laten overmaken. Dat advies heeft de Britse regering dinsdag aan zijn 'pensionado's' in Cyprus gegeven. De Cypriotische banken zijn als gevolg van de crisis in hun noodlijdende sector in het land gesloten. Het is de bedoeling dat ze donderdag weer opengaan.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Vertrouwen in euro op dieptepunt

Het vertrouwen in de stabiliteit van de euro is gekelderd. In september 2012 had 43 procent van de Nederlanders vertrouwen in de Europese munt, nu is dat nog maar 32 procent.

Uw browser ondersteunt geen javascript of javascript staat uitgeschakeld. Hierdoor kunnen er cookies geplaatst worden waar u geen toestemming voor heeft gegeven.