Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 32991 tot 32995
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Amerikanen wilden Irakese olie in de grond houden?

Onderzoeksjournalist Greg Palast kreeg een vertrouwelijk document in handen over de werkelijke reden achter de Irak-oorlog. Uit de informatie in een 323 pagina's tellend rapport maakt Palast op dat de olie-industrie er belang bij had om de olieprijs hoog te houden. Door de Irakese olie te onthouden voor de markt bleef de olieprijs hoog, en daarmee de winstmarge voor olieproducerende bedrijven en landen.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Spaarrentes zullen nog verder dalen

© anp.De spaarrentes, die sinds 2008 niet zo laag zijn geweest als nu, zullen nog verder dalen. Dat verwacht Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Dat komt volgens haar doordat de spaarrentes in Nederland nog steeds relatief hoog zijn ten opzichte van de marktrente, het tarief waartegen de banken zelf geld lenen. Dit tarief, de zogeheten Euribor, is het afgelopen jaar sterk gedaald. 'Maar omdat de banken het geld van spaarders hard nodig hebben, is de spaarrente relatief minder hard gedaald', legt Bulthuis uit.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Nieuwe Griekse partij wil drachme terug.

Hij meent dat het gebruik van de euro niet langer in het belang van het land is. De bezuinigingen die Griekenland moet doorvoeren als lid van de monetaire unie hebben volgens Alvanos blijvende schade aangericht.

De 63-jarige Alvanos gaf tussen 2004 en 2008 leiding aan de linkse partij Syriza. Op dit moment voert Syriza oppositie. In de peilingen loopt de partij voor op de regerende conservatieven van Nea Demokratia.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Belgische dossiers in offshore-leaks zaak worden onderzocht

De Belgische dossiers die aan het licht komen in de internationale 'offshore leaks'-zaak zullen worden bekeken door de Bijzondere Belastinginspectie (BBI). Dat zei staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (sp.a) in Terzake op Canvas.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

QE zal nooit stoppen

Quantitative easing zal nooit stoppen, dat zegt Columbia Professor Michael Woodford.

We moeten de mensen niets wijs maken door te zeggen dat QE ooit teruggedraaid zal worden, QE zal voor eeuwig zijn. Door exit strategieën te bespreken, maak je het alleen maar erger. We kunnen evengoed de overheidsschulden op de balansen van de centrale banken kwijtschelden.