Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 331 tot 335
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Trump drijft Europa richting Rusland en China met loslaten Iran deal

Het plan van Trump om eenzijdig het akkoord met Iran te verbreken zorgt voor verdeeldheid tussen de VS en Europa en drijven de Europeanen meer in de richting van Rusland en China. Dat zei Sigmar Gabriel, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, vorige week in reactie op de uitspraken van de Amerikaanse president. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Veel meer Nederlandse beleggers stappen in bitcoin

De populariteit van digitale munteenheden als bitcoin neemt fors toe bij Nederlandse beleggers. Het aantal huishoudens waar in de virtuele munten wordt belegd is in de afgelopen twaalf maanden verdubbeld, becijferde onderzoeksbureau Kantar TNS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Duitsland is voorstander voor verstrakking monetair beleid, ECB voorlopig nog niet

Duitsland heeft zich uitgesproken over het huidige monetaire beleid van de Europese Centrale Bank. Zij zien liefst een versnelling in het aanpassen van de soepele maatregelen en de rentevoeten, maar de Europese Centrale Bank heeft laten weten voorlopig geen gehoor te geven aan het verzoek van de Duitsers, de rentes blijven vastgepind op hun huidig niveau.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

“Kelly en Mattis bespraken wat te doen als Trump als eerste een kernaanval beveelt”

“John Kelly, de stafchef van president Donald Trump, en James Mattis (foto), de Amerikaanse minister van Defensie, hebben gesprekken gevoerd omtrent wat te doen in het geval de president als eerste een kernaanval zou bevelen.” Dat schrijft Gabriel Sherman, in een column in het magazine Vanity Fair. Beide zijn oud- generaals in het Amerikaanse leger.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

Video: Wat drijft Poetin?

Sinds 2014 zijn de verhoudingen tussen Rusland en het Westen op scherp gezet door een opeenvolging van gebeurtenissen. Na de staatsgreep in Oekraïne besloot de Krim zich via een referendum aan te sluiten bij Rusland, waarna Europa en de Verenigde Staten sancties oplegden die tot op de dag van vandaag van kracht zijn. Door deze gebeurtenis overheerst de angst in sommige delen van Europa dat Poetin meer gebied wil veroveren, maar zijn die zorgen wel terecht?