Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 33021 tot 33025
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Crisis- en herstelwet wordt permanent

De Crisis- en herstelwet, bedoeld om bouwprojecten sneller uit te kunnen voeren en daarmee de crisis tegen te gaan, wordt een permanente wet.

Eigenlijk zou de tijdelijke wet in 2014 aflopen, maar de Eerste Kamer stemde er dinsdag mee in om de wet langer te laten gelden. De Tweede Kamer had dat vorig jaar zomer al gedaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Russisch geld in Cyprus verdween al op dag 1 van de crisis

Terwijl de Cypriotische bevolking de voorbije dagen verplicht moest aanschuiven bij de geldautomaten om uiteindelijk nog maar 100 euro van zijn rekening te kunnen bemachtigen, transfereerden Russische oligarchen - net die mensen die de EU eens een lesje wilde leren -  probleemloos miljoenen euro’s vanuit Cypriotische bankfilialen in Londen naar andere oorden. Dat meldt het persagentschap 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Whitmans wijze woorden

Voor value investors is Martin Whitman geen onbekende. Hij is de oprichter van de zeer succesvolle Amerikaanse vermogensbeheerder

Third Avenue Management en was daar zelf ook vele jaren fondsbeheerder.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Dijsselbloem complete & uncut

FT en Reuters zijn weer aan zet. Nadat Jeroen Dijsselbloem gisteravond ontkende de redding van Cyprus tegenover die media te hebben gepromoveerd tot 'blauwdruk' (template) voor toekomstige reddingen (door onder andere te stellen dat hij de betekenis van het woord 'template' niet eens kende), plaatst de FT het hele interviewtranscript botweg online, zodat iedereen zelf zijn oordeel kan vellen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Parlement Cyprus wil onderzoek naar grote geldtransacties

De weken en dagen voor de sluiting van de banken op Cyprus zou er opvalled veel geld zijn overgeschreven naar het buitenland. Ook werd er veel cash geld afgehaald. De voorzitter van het Cypriotisch parlement, Ginnakis Omirou, wil dat er een onderzoek komt naar de transacties.