Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 33026 tot 33030
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Barron’s: ‘Dit ruikt naar capitulatie bij de goudmijnaandelen’

Goud, maar vooral goudmijnaandelen, krijgen het weer extreem hard te verduren vandaag, waarbij de verliezen oplopen tot meer dan 6 procent bij de gevestigde goudmijnen.

Wat hierbij vooral opviel is dat er geen enkele aanleiding meer was voor de nieuwe verkoopgolf. Volgens Barron’s ruikt de prijsactie dan ook verdacht veel naar capitulatie!

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Platinakartel in tegenspraak met marktfundamenten voor PGMs

De dalende prijzen van platina en palladium zijn voor Zuid Afrika en Rusland reden om de haalbaarheid van een platinakartel te gaan onderzoeken. Het kartel moet ondersteuning geven aan de prijzen van PGMs (platinum group metals).

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Bank wil slecht geïnformeerde spaarders massaal vergoeden

DNB, de grootste bank van Noorwegen, zegt bereid te zijn om honderden tot duizenden spaarders te vergoeden, nadat een rechtbank heeft geoordeeld dat de instelling zijn klanten slecht heeft geïnformeerd over de risico's van sommige producten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Geheime kopers drijven beurskoersen op

Tobias Levkovich, de bekende strategist van Citigroup, publiceerde onlangs een nieuw rapport onder de titel “The Invisible Buyers”. Zijn thesis is op zijn zachtst gezegd opzienbarend. De beurskoersen worden maw door ‘onzichtbare’ investeerders naar hogere regionen getild.

Bron: computerworld.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

7 historische storingen bij banken

Zoals we vandaag met ING hebben gemerkt, kan het flink misgaan met de combinatie bankieren en IT. Deze 7 storingen zorgden eerder voor paniek.

Hoe flink kan het misgaan als een bank zijn IT niet op orde heeft of hackers roet in het eten gooien? In deze zeven voorbeelden was er net als vandaag even paniek in de tent.