Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 33026 tot 33030
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Parlement Cyprus wil onderzoek naar grote geldtransacties

De weken en dagen voor de sluiting van de banken op Cyprus zou er opvalled veel geld zijn overgeschreven naar het buitenland. Ook werd er veel cash geld afgehaald. De voorzitter van het Cypriotisch parlement, Ginnakis Omirou, wil dat er een onderzoek komt naar de transacties.

Bron: hln.be
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Spaanse economie krimpt meer dan verwacht

De Spaanse economie zal dit jaar met 1,5 procent van het bruto binnenlands product krimpen. Pas in 2014 wordt opnieuw groei verwacht, zo blijkt uit nieuwe vooruitzichten van de Spaanse centrale bank. Vorig jaar was er een krimp met 1,37 procent.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

"Redding Cyprus draait om controle gasmarkt"

De redding van Cyprus was niet alleen in het belang van de de Cyrpiotische economie of bankensector, maar nog meer om het veiligstellen van de gasvoorziening van Europa. In de Middellandse Zee en onder Cyprus zit een omvangrijke gasreserve die 40% van de Europese vraag naar gas kan vervullen. Dat gas komt via Cyprus en Turkije Europa binnen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Kapitaalrestricties Cyprus gelden mogelijk nog weken

De kapitaalrestricties die in Cyprus zijn ingesteld, blijven waarschijnlijk nog enkele weken van kracht. Dat zei de minister van Financiƫn van de eilandstaat, Michaelis Sarris, tegen het financiƫle persbureau Bloomberg.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Texas wil haar goud terug

Een goed voorbeeld(Duitsland) doet goed volgen moet de Amerikaanse staat texas hebben gedacht gezien een nieuw wetsvoorstel hangende dat de Texas Bullion Depository tot $ 1 miljard aan goudstaven van de Universiteit van Texas Investment Management Co, en opgeslagen door de Federal Reserve, in eigen handen wil nemen.