Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33031 tot 33035
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Groeilanden omarmen de goudstandaard

Terwijl goud in de Westerse landen wordt aanzien als een barbaars relikwie, zien de opkomende groeilanden goud als een teken van welvaart. Er is dan ook een groot verschil tussen de 2 wereldblokken. In de groeilanden verkiezen ze fysiek goud, in de Westerse landen verkiezen ze papieren goud. Wat zou nu de beste garantie zijn voor de creatie van welvaart vraagt

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Wie wil er nog dollars?

De BRICS-landen richten hun eigen investeringsfonds op. China en Brazilië tekenen een bilateraal akkoord om handel te drijven in de eigen munt. China en Australië hebben een handelsakkoord in de eigen munt, zonder de dollar. De Federal Reserve moet 70 % van de Amerikaanse obligaties kopen bij gebrek aan geïnteresseerden. De status van de dollar is tanend en verliest snel aan kracht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Jim Sinclair: Op naar een nieuwe wereldmunt, maar eerst een crash

Volgens Jim Sinclair leven we in een wereld zonder alarm. Sinds Bretton Woods is het alarmsysteem van de economie afgezet, zowel bij valuta als obligaties en alle andere activa. Alles moet in het werk gesteld worden om de indruk te wekken dat alles goed gaat. Dit systeem is onhoudbaar en zal instorten zegt hij tegen King World News.

In de goudmarkt is de ergste dag meestal de laatste dag van de correctie. Sinclair gelooft in het Plunge Protection Team (PPT) dat ervoor moet zorgen dat de goudprijs onderdrukt blijft en de aandelen het zo goed mogelijk doen. Dit moet de indruk wekken dat het systeem van fiatgeld nog volop in leven is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

4 redenen om Bitcoin niet te kopen

De Bitcoin is een speciaal geval. In de nadagen van de debacle in Cyprus, heeft de Bitcoin veel aandacht gekregen en veel aan populariteit gewonnen. Maar het is niet gemakkelijk om de Bitcoin te begrijpen. Diegene die het concept volledig door hebben, blijven uiterst positief over de virtuele munt, anderen blijven sceptisch. Dit zijn 4 redenen om geen Bitcoins te kopen volgens 

Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Hier komt Griekenland weer, en Portugal en Spanje en Italië …

» Opinie » Columns » Johan Van Overtveldt » Hier komt Griekenland weer, en Portugal en Spanje en Italië …

De crisis rond Cyprus leidde even de aandacht af. Andere en veel grotere problemen blijven inbeuken op de broze structuren van de eurozone. Wat doet de ECB?