Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 33031 tot 33035
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Rusland waarschuwt onderdanen: Haal je geld weg bij Westerse banken

De Russische Minister van Buitenlandse Zaken heeft een dringend bulletin naar al zijn ambassades gestuurd met de boodschap om de Russische onderdanen op de hoogte te brengen dat ze onmiddellijk hun geld moeten weghalen bij de Westerse banken. Het Kremlin vreest dat Europa en de Verenigde Staten bezig zijn met de grootste financiële diefstal uit de geschiedenis.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

'Overheid moet gemeente terugfluiten over toeristenbelasting'

Dat stelt SVR, een belangenbehartiger van twaalfhonderd eigenaren van kleinschalige campings in Nederland, dinsdag.

De organisatie zegt inmiddels 30.000 steunbetuigingen te hebben opgehaald voor een petitie die volgende maand aan de Tweede Kamer wordt overhandigd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Voormalig hoofd van Cypriotische centrale bank: Het europroject staat op crashen

Op 18 juli 2011 verklaarde het voormalige hoofd van de Cypriotische centrale bank, Athanasios Orphanides, dat Cyprus een bailout nodig zou hebben tenzij er dringend maatregelen werden genomen. 2 jaar later is Athanasios Orphanides reeds (gedwongen) vervangen aan het hoofd van de centrale bank, maar blijkt zijn voorspelling uitgekomen aldus

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Wereldbank is niet onmiddellijk gerust over Cypriotisch besmettingsgevaar

De Europese landen moeten zich schrap zetten voor een selloff op de markten wanneer de Cypriotische banksector uiteindelijk door de knieën gaat. De waarschuwing is niet afkomstig van de eerste de beste, ze werd door World Bank Managing Director Sri Mulyani Indrawati zondag de wereld ingestuurd.

Bron: spitsnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

De crisis is niet bezworen

Cyprus is op het nippertje gered, voorlopig dan. Maar de volgende crisis dient zich alweer aan. „Iedereen kijkt nu al naar Slovenië,” zegt hoogleraar Ewald Engelen. „De crisis op Cyprus vormt de opmaat voor een nieuwe periode van onrust en heel veel eurotoppen”, denkt Engelen, hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam. „Door in eerste instantie toe te staan dat Cyprus ook spaargeld onder de 100.000 euro ging belasten, is de eurozone een compleet nieuwe fase in gegaan. Spaargeld is niet meer veilig in de eurolanden; dat signaal is niet meer terug te draaien.”