Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 33031 tot 33035
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

IMF: risico's van crisisbeleid lopen op

De financiële sector kan wereldwijd opnieuw zwaar in de problemen komen als de oorzaken van de huidige crisis niet worden aangepakt. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een woensdag gepresenteerd rapport over het internationale financiële stelsel.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

De Bitcoin uitgelegd, luchtbel van nullen en enen

De digitale munt Bitcoin - een blokje code - is razend populair. Maar het is ook een vorm van voze speculatie.

De wisselkoers van de digitale munteenheid Bitcoin doorbrak onlangs de 200 dollar. Deze week was er een crash, maar dat neemt niet weg dat de opmars van deze vorm van elektronisch geld waanzinnig te noemen is. Begin maart kon men nog een Bitcoin aanschaffen voor ongeveer 40 dollar. Dat een blokje code zo'n enorme waarde kan krijgen, is merkwaardig. Maar als we bereid zijn uren werk te verzetten om biljetten met afbeeldingen van architectonische hoogstandjes te verzamelen - biljetten die door een bank vol anonieme technocraten in Frankfurt te pas en te onpas in circulatie kunnen worden gebracht - waarom zou Bitcoin dan geen algemeen geaccepteerd betalingsmiddel kunnen worden?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Goud bulls: wie laatst lacht, lacht best! (met de groeten van Jim Cramer)

De goud bulls zoeken momenteel troost bij de legendarische woorden die ooit door Warren Buffett werden uitgesproken. We vissen ze nog even op: ‘be greedy when others are fearful’. Buffett doelde daarmee dat investeerders moeten kopen als de kanonnen een spervuur over het front leggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Arizona de tweede Staat met goud als wettig betaalmiddel

De Staat Arizona in de Verenigde Staten van Amerika keurde gisteren een wet goed waarmee het gouden munten toelaat als wettig betaalmiddel. Het is na Utah de tweede Staat die goud terug erkent als wettig betaalmiddel. Er zijn nog een dozijn andere Staten die bezig zijn om dezelfde wet door te voeren zegt

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 17 april 2013

Opnieuw storing bij iDeal

SNS Bank is woensdagmiddag getroffen door een cyberaanval. Daardoor kan ongeveer 40 procent van de klanten van deze bank niet betalen via het internetbetalingssysteem iDeal.

Dat heeft de woordvoerster van betaalorganisatie Currence, het bedrijf achter iDeal, gezegd. Ook klanten van andere banken lijken problemen te ondervinden bij het afrekenen via Ideal, aldus de woordvoerster.