Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 33036 tot 33040
Bron: energienieuws.info
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Belang zonne-energie voor Nederlandse economie wordt groter

Het belang van zonne-energie voor de Nederlandse economie zal de komende decennia aanzienlijk toenemen. In 2020 stijgt het aantal voltijdsbanen in de Nederlandse zonne-energiesector tot circa 10.000 en in 2050 tot ongeveer 40.000. Eind 2012 bedroeg dat aantal circa 1.500. Ook het geïnstalleerd vermogen aan zonnestroom zal exponentieel groeien tot minstens 4.000 MW (megawatt) in 2020. Het plaatsingspotentieel voor de lange termijn bedraagt 100.000 MW. Ter vergelijking: een gemiddelde elektriciteitscentrale in Nederland heeft een vermogen van circa 900 MW. Eind 2012 stond in Nederland 260 MW aan zonnestroom geïnstalleerd, een verdubbeling ten opzichte van eind 2011.

Bron: estateplanningnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Nederlanders verzwijgen contant geld bij belastingaangifte

Maar liefst 85 procent van de mensen geeft bij zijn belastingaangifte geen contant geld aan, terwijl dit wel verplicht is. Dat blijkt uit bijna 9000 reacties op een stelling van OverGeld.nl.

Opmerkelijk is dat dit niet komt door onwetendheid. Bijna de helft van de reageerders (44 procent) stelt dat het geen contant geld aangeeft omdat het toch niet te controleren is voor de Belastingdienst. Dat men op geld in de oude sok geen rente krijgt is voor eenvijfde van de mensen een reden om het geld niet aan te geven bij zijn aangifte.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Veel kritiek op Dijsselbloem na uitspraken over Cyprus

Eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem ontkent dat hij het woord blauwdruk (template in het Engels) heeft gebruikt in interviews met persbureau Reuters en de Financial Times. 

Hij zei maandagavond bij Pauw en Witteman dat hij het woord 'template' niet eens kende.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Minister voorspelt in Cyprus zware recessie en hoge werkloosheid

De Cypriotische minister van Arbeid, Harris Georgiades, voorspelt dat zijn land een zware recessie zal doormaken en een forse toename van de werkloosheid zal kennen door de maatregelen voorzien in het reddingsplan voor het eiland. Dat geeft hij aan in een interview met de Duitse krant Bild.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Kritiek op Dijsselbloem na verkeerde uitspraak

Op het internet barstte maandagavond een storm van kritiek los op de handelswijze van de Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem.

Aanleiding voor de verklaring is de commotie die was ontstaan door een interview dat Dijsselbloem maandag had gegeven aan persbureau Reuters en aan de Financial Times.