Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 33041 tot 33045
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Minister voorspelt in Cyprus zware recessie en hoge werkloosheid

De Cypriotische minister van Arbeid, Harris Georgiades, voorspelt dat zijn land een zware recessie zal doormaken en een forse toename van de werkloosheid zal kennen door de maatregelen voorzien in het reddingsplan voor het eiland. Dat geeft hij aan in een interview met de Duitse krant Bild.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Kritiek op Dijsselbloem na verkeerde uitspraak

Op het internet barstte maandagavond een storm van kritiek los op de handelswijze van de Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem.

Aanleiding voor de verklaring is de commotie die was ontstaan door een interview dat Dijsselbloem maandag had gegeven aan persbureau Reuters en aan de Financial Times.

Bron: chron.com
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

In Houston TX armoede is misdaad: boete voor het zoeken naar eten in een afvalbak

James Kelly was hungry and looking for something to eat. He tried to find it in a trash bin near Houston City Hall.

For that, the man, who said he spent about nine years in the Navy but fell on hard times, was ticketed by a Houston police officer.

Bron: zilvervis.net
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

Water is nu al goud waard

De zoetwaterreserves van deze wereld worden steeds vaker twistappel tussen strijdende belangen. In het slechtste geval kan schoon water een privilege worden voor de rijken. Bedrijven, etnische groepen of andere belanghebbenden kunnen een monopoliepositie verwerven door  zichzelf waterreserves toe te eigenen. Er zijn gevallen bekend van rivieren die werden afgetapt of omgeleid, terwijl mensen die stroomafwaarts wonen, zonder kwamen te zitten. Wat kunnen we doen om te voorkomen dat water in de toekomst alleen beschikbaar zal zijn voor wie dat kan betalen? Goede internationale afspraken en actieve burgers die water als een grondrecht bewaken zijn bittere noodzaak.

Zonder water is geen leven mogelijk, maar ook geen economie, industrie of verkeer. Al deze processen hebben veel water nodig. Op dat water moet dus goed gepast worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 maart 2013

'Banken Cyprus toch nog niet open'

De banken in Cyprus blijven langer gesloten dan aanvankelijk werd gezegd. Ze gaan in elk geval niet voor donderdag open.

Dat meldt de Cipriotische centrale bank maandagavond.