Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 3306 tot 3310
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 december 2016

EU en het vrijhandelsakkoord met Japan

Ongeloof, dat is wat een mens voelt bij de houding van de Europese Commissie. De onverkozen commissarissen rollen als pletwals maar door. Nu duidelijk is dat de lidstaten van de EU, of toch alleszins de bevolkingen, niet moeten weten van ondemocratische vrijhandelsakkoorden, net nu, beslist de EU om nieuwe vrijhandelsverdragen in de stijgers te zetten.

Ongeloof. Het Europees Parlement besliste enkele weken geleden dat de onderhandelingen met Turkije, over eventuele toetreding tot de EU, moeten bevroren worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Royal Bank of Scotland schikt voor bijna miljard euro

Royal Bank of Scotland (RBS) betaalt een bedrag van 800 miljoen pond (954 miljoen euro) om een reeks zaken uit 2008 over aandelenhoudersrechten af te ronden. 

De Britse bank had al een voorziening getroffen voor afronding van de kwestie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 5 december 2016

'Nee-stem Italië is geen stem tegen de EU'

Europese politici benadrukken dat de uitkomst van het referendum in Italië geen stem is tegen de Europese Unie. 

''Dit is niet het begin van een nieuwe crisis. Het referendum ging over Italië, de uitkomst is niet een anti-Europese stem. De markten hebben kalm gereageerd", stelt minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) maandag in Brussel.

Hij deed zijn uitspraken voor het begin van een Eurogroepvergadering waar onder meer over de ontwerpbegrotingen van de eurolanden in 2017 wordt gesproken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Koersverliezen Italiaanse banken blijven beperkt

Aandelen van Italiaanse banken waren maandagochtend de voornaamste verliezers op de Europese aandelenmarkten, nadat premier Matteo Renzi van Italië aankondigde op te stappen na een gevoelige nederlaag in het Italiaanse referendum van zondag.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 5 december 2016

TA Zilver Analyse Roy

Afgelopen week zagen we een stabilisatie in de zilverkoers. Na de korte handelsweek van vorige week konden de beleggers vanaf maandag weer vol aan de bak en ze deden dat met de nodige overtuiging. Na de potentiële bodem candle van de vrijdag werd direct de aanval gezocht en werd het $16.75 niveau opnieuw aangevallen.

Het niveau werd gebroken en de koers stoomde op richting de $17. Toen dit getal binnen handbereik kwam stonden de beren ineens weer te grommen en moest de koers wederom bakzeil halen. Het slot werd zelfs weer beneden de $16.75 tot stand gebracht.