Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 3306 tot 3310
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

Roebel, real en krona wisten de dollar voor te blijven

De IJslandse krona steeg in 2016 ten opzichte van de dollar met maar liefst 18 procent. Ook de Braziliaanse real bleek een sterke munt. In 2016 was daarnaast de Russische roebel een van de best presterende valuta.

De Braziliaanse real en ook haar aandelenmarkt sluiten 2016 af met de beste jaarlijkse performance in zeven jaar tijd. De real steeg 21.5 procent in 2016, en dat na 5 jaar lang aan waarde te verliezen.

Het laat de rest van de Zuid-Amerikaanse valuta ver achter zich. Daarnaast steeg de Braziliaanse index, de Bovespa, met 38.9 procent. Ten opzichte van de dollar ging het in 2016 zelfs met 68.8 procent hoger.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

In China wordt er om de 5 dagen iemand miljardair

Wie rijk wil worden, gaat best zijn kans in China. Je hoort of leest hier en daar dat de economische groei in China niet meer is wat het geweest is. Nochtans bedraagt de groei nog steeds een van de hoogste ter wereld, niet slecht voor de 2e grootste economie van onze planeet. Deze indrukwekkend groei zorgt nog steeds voor immense rijkdom.

De welvaart groeit snel in China. Er is geen enkele regio ter wereld waar de inwoners sneller de status van miljardair bereiken dan in China. Uit de gegevens van 2015 blijkt zelfs dat er om de 5 dagen een nieuwe miljardair bij komt. In 2016 lag de groei van het aantal miljardairs in China zelfs hoger dan in de Verenigde Staten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

Gigantisch pensioenfonds onder vuur in Samsung schandaal

Niemand blijft gespaard in een schandaal dat Zuid-Korea al weken in beroering houdt. Ook het nationale pensioenfonds van Zuid-Korea niet.

Het National Pension Service (NPS), met 626.69 miljard dollar aan vermogen het op twee na grootste pensioenfonds ter wereld, lijkt geen schone handen te hebben.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

Italiƫ mag liquiditeit Monte dei Paschi verzekeren van Europa

De Europese Commissie staat toe dat Italiƫ de liquiditeitgarantie voor zijn banken verlengt tot 30 juni volgend jaar. Dat geldt ook voor de probleembank Monte dei Paschi, meldt de Commissie. Ongeacht de omstandigheden zullen de Italiaanse banken daardoor middelen ter beschikking blijven hebben, zodat klanten steeds aan hun geld kunnen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

Tien best gelezen artikelen van 2016

Zoals u gemerkt heeft zijn we op Marketupdate het afgelopen jaar meer gaan berichten over geopolitieke ontwikkelingen. Niet alleen omdat we dat belangrijk vinden, maar ook omdat veel van onze lezers dit soort artikelen weten te waarderen. Dat blijkt ook als we de balans opmaken van de best gelezen artikelen van het afgelopen jaar, want daarvan behoort de meerderheid tot deze categorie.