Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 33051 tot 33055
Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Hier komt Griekenland weer, en Portugal en Spanje en Italië …

» Opinie » Columns » Johan Van Overtveldt » Hier komt Griekenland weer, en Portugal en Spanje en Italië …

De crisis rond Cyprus leidde even de aandacht af. Andere en veel grotere problemen blijven inbeuken op de broze structuren van de eurozone. Wat doet de ECB?

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

‘Ondernemers moeten juist nu de grens over’

De politiek moet veel meer inzetten op internationaal ondernemen.

“In het buitenland liggen nog grote groeimogelijkheden voor Nederlandse bedrijven”, aldus MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel tegenover NU.nl.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Japanse centrale bank draait geldkraan open

De Japanse centrale bank draait de geldkraan verder open om de economie te stimuleren. De nieuwe gouverneur Haruhiko Kuroda kondigde vandaag aan fors meer obligaties te gaan opkopen, in een poging de deflatie in het land een halt toe te roepen. Japan kampt al zo'n vijftien jaar met dalende prijzen, wat een rem zet op de economische groei.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

Dreigende taal uit Noord-Korea, tail-risks nemen opnieuw toe

De oorlogszuchtige taal die Noord-Korea al enkele maanden spreekt werd tot dusver niet erg au serieux genomen. Van de Noord-Koreanen is al langer geweten dat het rare jongens zijn, tot alles en nog wat in staat. Ze tonen wel hun spierballen, maar hebben tot dusver eigenlijk nog geen vlieg kwaad gedaan. Alleszins de laatste 50 jaar niet.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 4 april 2013

De Bitcoinmania: veiliger dan goud of bubbel du jour?

De waarde van degedecentraliseerde virtuele munteenheid Bitcoin overschreed in het paasweekend honderd dollar en de totale marktkapitalisatie anderhalf miljard dollar (waarmee hij meer waard is dan 20 nationale munten). Gisterennacht bereikte de waarde van één Bitcoin een voorlopig record van 147 dollar – en dat terwijl de prijs twee weken geleden op amper 47 dollar stond.

Bitcoin werd in 2008 gecreëerd door Satoshi Nakamoto die zijn visie voor een veilige, virtuele, schaarse en gedecentraliseerde munteenheid waarmaakte via een uiterst geavanceerd encryptiesysteem en open source P2P-principes. Elke Bitcoin hoort toe aan een persoonlijke digitale portefeuille. Er is geen ‘centrale bank’: alle individuen in het netwerk managen samen het systeem.