Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 33066 tot 33070
Bron: citareg.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Belastingtijdbom gepensioneerden

De effecten van de Wet Uniformering Loonbegrip (WUL) zorgt voor onrust in de Tweede Kamer. Oppositiepartijen vragen staatssecretaris Weekers (VVD) om opheldering over de inkomensongelijkheid die de WUL veroorzaakt. De eerste belastingschijf is per 1 januari 2013 voor 65-minners verhoogd van 33,1 naar 37 procent en voor 65-plussers van 15,2 naar 19,1 procent. Voor de werkenden in loondienst onder de 65 heeft dat echter geen gevolgen omdat de zvw-premie door de werkgever betaald wordt. Voor gepensioneerden en ZZP’ers gaat die vlieger niet op. Die blijven de zvw-premie zelf betalen. Het gevolg is dat over het (aanvullend) inkomen in de eerste schijf 3,9 procent meer belasting wordt betaald. Oppositiepartijen eisen van de staatssecretaris inkomenscompensatie. Dat is overigens best laat, het is immers al april.

De gevolgen van de WUL voor gepensioneerden is echter klein bier voor wat er de komende jaren nog te wachten staat. Op 17 februari 2012 stelde de staatssecretaris van Financiën Frans Weekers (VVD) de Commissie inkomstenbelasting en toeslagen in onder leiding van de NIBC bankier Kees van Dijkhuizen. De kern van de opdracht was om na te gaan of verschillende belastingfaciliteiten zouden kunnen worden afgeschaft teneinde een vlakke(re) tariefstructuur te realiseren. Ook een verschuiving van de belastingdruk van directe naar indirecte belastingen mocht daarbij betrokken worden en uiteraard moest het stelsel eenvoudiger worden. Dit alles onder de voorwaarde van budgettaire neutraliteit. Probleem is dat die budgettaire neutraliteit niet geldt voor gepensioneerden. Want wat is er aan de hand?

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

EU bespreekt beëindiging steun aan Ierland

De Europese Unie is gesprekken begonnen met de Ierse overheid over de zogeheten exitstrategie, waarbij Ierland moet aangeven hoe het zijn eigen boontjes denkt te doppen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

De toestand van de wereldeconomie in één oogopslag

Professor Nouriel Roubini van de New York University is voorzitter van Roubini Global Economics, was in een vorig leven hoofdeconoom van de Clintonadministratie en heeft ervaring bij het IMF, de Federal Reserve en de Wereldbank. Op Project Syndicate geeft ’Dr. Doom’ (Roubini verkiest zelf de bijnaam ‘Dr. Realism’) een kort overzicht van de economische problemen in de wereld.

Bron: co.uk
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

VS: armoede piekt

The number of Americans living in poverty has spiked to levels not seen since the mid 1960s, classing 20 per cent of the country’s children as poor.

It comes at a time when government spending cuts of $85 billion have kicked in after feuding Democrats and Republicans failed to agree on a better plan for addressing the national deficit.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Vreugde of schrik: door storing heb je bij ING ineens een ander saldo

Door een grote storing bij de ING hebben veel mensen problemen met internetbankieren. Op Twitter en Facebook stromen veel berichten binnen over verkeerde saldi. Mensen zijn geld kwijt of hebben juist een hoger saldo ineens.

Vanmiddag was er al sprake van een storing. Het ING Webcare team meldt dat daardoor betalingen die dinsdag zijn gemaakt, woensdag nog niet op de rekening van de ontvanger zijn verschenen.