Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 33076 tot 33080
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Cypriotische minister van Financiën stapt op

De Cypriotische minister van Financiën Michalis Sarris heeft zijn ontslag aangeboden aan president Nicos Anastasiades. De president heeft het ontslag aanvaard. Het ontslag heeft te maken met een onderzoek dat loopt naar de oorzaak van de bankencrisis in Cyprus, verklaarde Sarris.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

In Europa is niet iedereen gelijk

Er is een enorme divergentie tussen de werkloosheid in Duitsland en de rest van Europa. Dit zou voornamelijk komen door de divergentie in de handelsbalans tussen de Europese landen. Landen met een positieve handelsbalans profiteren van de euro, landen met een negatieve handelsbalans worden gefnuikt door de euro. Dit uit zich nog het beste in de werkloosheidscijfers zegt

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Economisch beeld eurozone blijft somber

Het economisch beeld van de eurolanden blijft dit jaar voorlopig onverminderd somber. De werkloosheid is in de eerste maanden van dit jaar opgelopen tot een recordniveau, terwijl de activiteit in de industrie verder is gekrompen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Jim Rogers: Neem je geld en maak dat je weg bent

Ook Jim Rogers is geschrokken van de oplossing in Cyprus. Volgens Rogers is er een precedent geschapen, ook al beweren ze bij hoog en bij laag dat de confiscatie van spaargeld in Cyprus een uniek geval is. "Denk aan die arme Cypriotische zielen die dachten dat spaargeld veilig was", zegt Roger, "ik neem ook mijn maatregelen" aldus

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Column Kees de Kort | Het gaat met Italië de verkeerde kant op

Als het nou goed zou gaan in Italië, dan zou je zeggen: dan maakt het allemaal niet zoveel uit. Dan regelt het zichzelf wel. Maar als je gewoon de cijfers van Italië volgt: daar gaat het allemaal de verkeerde kant op. Dat zijn allemaal indicaties: geen regering, geen toekomst, slechte cijfers. Dat maakt nerveus, en nervositeit wordt meestal vertaald in lagere koersen en hoge rente. Dat creëert dan weer extra problemen.In de Italiaanse politiek is op de een of andere manier op dit moment geen probleemoplossend vermogen. Dat is de belangrijkste oorzaak van een heleboel ellende.