Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 33091 tot 33095
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

IMF leent Cyprus 1 miljard euro

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) draagt circa 1 miljard euro bij aan de noodleningen voor Cyprus. Dat maakte het fonds woensdag bekend.

De leningen worden verspreid over 3 jaar verstrekt en maken deel uit van het totale pakket aan noodleningen ter waarde van 10 miljard euro dat de eurolanden vorige week toezegden aan de noodlijdende eilandstaat.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Zuid-Korea bouwt dollarreserves verder af

Zuid-Korea heeft haar valutareserves in Amerikaanse dollars in 2012 opnieuw verkleind. De centrale bank wil haar reserves diversifiëren en koopt daarom meer goud en activa die genoteerd zijn in Chinese yuan.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Tissen: ‘Druk op de ketel is te hoog’

René Tissen, RTLZ | Ik pleit voor een Europa dat gebouwd is op de solidariteit tussen mensen en op de onderlinge bereidheid van burgers om elkaar door deze moeilijke tijden heen te slepen. Dus het tegenovergestelde van wat er nu gaande is. De situatie in Europa neemt momenteel dramatische vormen aan. Vooral in Zuid-Europa begint de bevolking het kookpunt van de eigen ellende te bereiken en de geschiedenis leert dat als er nu niet snel iets ten goede van burgers wordt gedaan, de bevolking zich uiteindelijk tegen de staat zal verzetten. Zullen er binnenkort regeringen omver worden geworpen?

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Weer een Europese minister die een oplichter blijkt

Hij was de man achter de 75% belasting: rijkaards moesten in Frankrijk voelen dat het asociaal is om rijk te zijn. De staat ging afpakken wat die rijke mensen teveel verdienen.

Maar de Franse minister van Begroting, Jérôme Cahuzac, maakte voor zichzeld een uitzondering: hij bleek zijn geld in veiligheid te hebben gebracht op buitendlanse rekeningen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Een op zes huishoudens heeft schulden

Ruim 1 op de 6 Nederlanders (17,2 procent) heeft schulden. Bij tussen de 373.00 en 531.000 huishoudens is sprake van problematische schulden.

Ook jongeren, ouderen en hogeropgeleiden komen steeds vaker in de problemen. Dat blijkt uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken dat staatssecretaris Jetta Klijnsma woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.