Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 33096 tot 33100
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Cyprus is gered, maar waarom? En hoe nu verder?

Vier vragen Na een week van crisis op Cyprus is samen met de Eurogroep een nieuw noodpakket opgesteld. Grote spaarders worden hard getroffen. Hoe ziet dat pakket er precies uit, waarom heeft Cyprus het geld nodig, hoe reageren de Russen en hoe nu verder? Vier vragen over de situatie op het mediterrane eiland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

IJsland vervolgt bankiers Landsbanki

Het Openbaar Ministerie in IJsland gaat zes voormalige bankiers van Landsbanki vervolgen.

Dat maakte het justitiƫle apparaat in IJsland maandag bekend. De bankiers, onder wie de toenmalige topman Sigurjon Arnason, worden beschuldigd van marktmanipulatie en fraude.

Bron: niburu.eu
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Goud alleen nog op papier bij ABN Amro

Begin dit jaar werd voorspeld dat we binnen afzienbare tijd met een tekort aan fysiek goud zouden zitten.

Eerst repatrieerde Venezuela zijn goud. Daarna vroegen de Duitsers zich af hoeveel goud ze eigenlijk hebben. Centrale banken zijn inmiddels netto kopers van goud geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Grafieken die het einde van de stijging inluiden

We zitten momenteel op een moeilijk moment als belegger. De markten willen duidelijk hoger, maar de angst neemt toe. Dit komt voornamelijk door externe factoren dan de gezondheid en de prestaties van de bedrijven. Maar als je als belegger begint te twijfelen, heb je nog steeds een houvast aan grafieken. Deze grafieken duiden echter op het einde van de recente rally.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 maart 2013

Amerikaanse aandelen staan voor een uitbraak door de 3e top

De S&P 500 heeft een 3e grote top bereikt. De eerste top werd gevestigd in maart 2000 rond 1.550 punten vlak voordat de dotcom-bubbel uiteen spatte. De tweede top werd gevestigd rond hetzelfde niveau in oktober 2007, vlak voor de financiƫle crisis. En nu staat de S&P 500 weer aan hetzelfde niveau. Maar deze keer zien de markten er veel gezonder uit. Derde keer, goede keer vraagt