Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 33096 tot 33100
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Op naar een toekomst van overvloed!?

Op 2e paasdag, (1 april) werd in de serie Tegenlicht een programma uitgezonden over de mogelijkheid voor ieder om, met gemak, te leven in een wereld van overvloed. Het was prachtig en inspirerend om te zien, liet mijn hart sneller kloppen, bracht beelden en een gevoel van blijdschap en warmte en natuurlijk de vraag waarom we ons dan eigenlijk van de ene crisis naar de andere bewegen.

Focus op potentiële gevaren

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Rus moeten rekening in buitenland sluiten

Russische overheidsdienaren krijgen tot 1 juli de tijd om eventuele buitenlandse rekeningen of andere tegoeden op te doeken. Dit is onderdeel van wat president Vladimir Poetin het 'ont-offshoren' heeft gedoopt.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

De volgende 'zieke man' van Europa

Als de Franse rente zou stijgen omdat beleggers zich zorgen maken over de economie en de schuldenlast, moet wellicht de ECB Frankrijk te hulp schieten, waarschuwt Danske Bank.

De indicatoren voor de industriële productie stelden in het eerste kwartaal van dit jaar teleur en wijzen nu op een verdieping van de recessie die gaande is. In februari waren deze indicatoren zelfs slechter dan die van Italië en Spanje, die al zeer beroerde cijfers presenteerden.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

Rusland waarschuwt onderdanen: Haal je geld weg bij Westerse banken

De Russische Minister van Buitenlandse Zaken heeft een dringend bulletin naar al zijn ambassades gestuurd met de boodschap om de Russische onderdanen op de hoogte te brengen dat ze onmiddellijk hun geld moeten weghalen bij de Westerse banken. Het Kremlin vreest dat Europa en de Verenigde Staten bezig zijn met de grootste financiële diefstal uit de geschiedenis.

De waarschuwing komt op initiatief van Eerste Minister Medvedev die eerder al liet weten dat Europa een grote fout heeft begaan en gereageerd heeft zoals voormalige Russische beleidsmakers waarbij er totaal geen rekening werd gehouden met de bevolking. Maar dit is de 21e eeuw en iemands bezit zou nu toch gerespecteerd moeten worden aldus Medvedev.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: woensdag 3 april 2013

VN-chef: Crisis Noord-Korea loopt uit de hand

De VS en Noord-Korea hebben elkaar de afgelopen dagen verschillende malen de spierballen laten zien. Zo stuurde Amerika bijvoorbeeld extra gevechtsvliegtuigen naar Zuid-Korea. Noord-Korea maakte vandaag bekend dat de kernreactor van Yongbyon weer open gaat. Die reactor werd in 2009 gesloten in het kader van een internationaal verdrag.

"Alles moet tot rust komen, want deze situatie kan, ook vanwege het gebrek aan communicatie, op een spoor belanden dat niemand moet willen volgen", zegt Ban. Hij biedt zijn hulp aan om gesprekken op gang te brengen. Ook roept hij Noord-Korea op zich aan de resoluties van de VN-Veiligheidsraad te houden.