Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 33101 tot 33105
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Nederlandse uitkeringsinstantie schrapt duizenden banen

De Nederlandse Uitkeringsinstantie UWV gaat de komende jaren fors bezuinigen en schrapt duizenden banen. Als gevolg van het Nederlandse regeerakkoord moet tot 2018 circa 440 miljoen euro worden bespaard. Dat blijkt uit het jaarverslag van het UVW dat is gepubliceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Crash van Olie-NatGas-ratio zet door!

Het is alweer een jaartje geleden dat we de verhouding tussen de prijs van olie en Natural Gas hebben besproken. We wezen toen op de waanzinnige stijging van de ratio, die weinig steek hield boven 50x.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goud aan de vooravond van de manische fase

Het klinkt misschien ongeloofwaardig met de huidige crash van de goudprijs, maar we staan aan de vooravond van de manische fase voor de goudprijs. Onderstaande grafiek vond ik op The Big Picture.

Het laat zien hoe een Bubbel/Manie eruit ziet. Dit is misschien wel een van de meest waardevolle grafieken die je kunt vinden om het hoofd koel te houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Hoe zit het met het zilverfonds van de Belgische overheid?

Ik stootte op een reportage van 7 februari 2012, maar de vraag vandaag is in feite dezelfde als die van een jaar geleden: Hoe zit het met het zilverfonds van de Belgische overheid? In feite blijkt het zilverfonds een lege doos te zijn. Een fonds dat gespijsd zou worden met overschotten van de Federale overheid. Daar moeten we dus niet meer teveel van verwachten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Goud ‘kust’ 1400 dollar

Het gaat nu bijzonder snel met de prijsdaling van de edelmetalen. De prijs van goud keldert vanmorgen opnieuw met 50 dollar per ounce, waardoor de barrière van 1400 dollar even geraakt werd.