Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 33101 tot 33105
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Vergeet al wat u ooit op school leerde over economie: dit zijn de 5 lessen van het 'Nieuwe Normaal'

De voorbije jaren werd duidelijk dat overheden, centrale banken, academici en de media de economische logica van het gezond verstand en het liberalisme helemaal hebben opzij geschoven ten voordele van een nieuwe economische ideologie. Charles Gave, Frans econoom, vriend van Milton Friedman en president van de liberale denktank Institut des Libertés, publiceert op Zero Hedge de vijf 'bevelschriften' die de nieuwe economische ‘wijsheid’ van de leidende klasse demonstreren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Tesla maakt voor het winst met z'n elektrische auto's

De Amerikaanse boiuwer van elektrische auto's, Tesla, heeft in het net afgesloten eerste kwartaal voor het eerst in zijn geschiedenis winst geboekt.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Wakker schrikken door de crisis?

Als ik ‘s morgens zo rond een uur of zes met Bram, ons superhondje, door de straten van mijn geboortedorp loop dan verkeert mijn zijn in een tijdloze tussenwereld van wat is en wat ooit was. In het geestesoog, zie ik de bakker, de kruidenier en de slager van meer dan vijftig jaar terug nog in hun winkels staan, druk aan het werk. Alleen de hoofdlijnen, van waar ik vroeger liep, zijn nog herkenbaar, al het andere is ten deel gevallen aan verandering, de cyclus van opkomst, verval en uiteindelijk het verdwijnen alsof het er nooit is geweest. Als het goed gaat dan komt er na verval en het verdwijnen weer opbouw en begint de cyclus opnieuw. Al het grootte zit ook in al het kleine. Het grote is als het kleine. Zoals het in mijn woonplaats is, zo is het ook in Europa en de wereld.

Wakker schrikken door de crisis?In ons gezapige Nederlandje leven velen nog in een gewone dagelijkse sleur er van uit gaande dat morgen, helemaal of heel veel, zal lijken op gisteren en eergisteren. In werkelijkheid verkeren we door de opeenhoping van diverse crises in een enorme wervelstorm. Afhankelijk van onze afstand tot het windstille centrum kunnen we denken dat het allemaal wel mee valt of, als je als Cyprus naar de buitenkant wordt gestuwd, opeens vaststellen dat er geen enkele controle meer mogelijk lijkt of is. Je bent uitgeleverd aan de grillen van het eeuwige nu. Voor de duidelijkheid, het gaat wat mij betreft veel verder dan de begrippen economisch en financieel. Hoe lang zitten we  al niet met problemen in o.a. het onderwijs, de zorg, rechtspraak, huisvesting, innovatie en werkgelegenheid?

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

Cyprus: lijst met 132 namen gepubliceerd

With every passing day, it becomes clearer and clearer the Cyprus deposit confiscation "news" was the most unsurprising outcome for the nation's financial system and was known by virtually everyone on the ground days and weeks in advance: first it was disclosed that Russians had been pulling their  money, then it was suggested the president himself had made sure some €21 million of his family's money was parked safely in London, then we showed a massive surge in Cyprus deposit outflows in February, and now the latest news is that a list of 132 companies and individuals has emerged who withdrew their €-denominated deposits in the two weeks from March 1 to March 15, among which the previously noted company Loutsios & Sons which is alleged to have ties with the current Cypriot president Anastasiadis.

Money transfers made within 15 days, namely from 1 until March 15. On Friday, March 15, had met the Eurogroup, which officially decided to impose a tax on deposits by companies and individuals in all financial institutions in Cyprus.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 2 april 2013

VS-beurzen onderbreken recordjacht

Wall Street is er op paasmaandag niet in geslaagd de historische records te bevestigen die voor het paasweekend waren bereikt. De beurzen gingen in de min door de publicatie van indicatoren over de Amerikaanse industrie en door de duidelijke achteruitgang van Apple. De Dow Jones verloor 0,04 procent en schermenbeurs Nasdaq moest 0,87 procent prijsgeven.